Hlavní obsah

Mizérie Baníku, z Poháru ho vyřadil divizní tým. Rozzuření fanoušci hráče napadli!

Rýmařov

Z pěti zápasů v Synot lize získali fotbalisté Baníku jediný bod, po čtvrtku jsou hráči z Ostravy vyřazeni i z MOL Cupu. Poslední celek tabulky prohrál ve 2. kole s divizním Rýmařovem 3:4 a stále čeká na soutěžní vítězství pod vedením trenéra Radomíra Korytáře. Porážku neunesli fanoušci prvoligového týmu, kteří vtrhli na hřiště a napadli ostravské hráče Marka Šichor a Francise Narha. Zasahovat musela policie.

Foto: Tomáš Svoboda

Dyjan Carlos de Azevedo z Baníku (v bílém) v souboji s rýmařovským Michalem Furikem.

Článek
Fotogalerie

„Fandové po mě chtěli, abych sundal dres a při svlékání mě jeden z nich udeřil pěstí do zátylku," líčil Šichor.

Hostující fotbalisty musel od agresivních fanoušků oddělit až těžkooděnci a ochranka se psy. „Napadá mě, že co si zasloužíme, to máme. Ale toto je už moc. Některé z nás vysvlékli a Francis a Marek to odnesli více," kroutil hlavou brankář Vojtěch Šrom. „Tomu, co se dnes stalo lze předejít asi jen tím, že budeme hrát lepší fotbal," dodal.

Znovu pořádně rozčílený odcházel ze hřiště kouč Radomír Korytář. Útok fanoušků na hráče svého klubu tak neviděl. „Já to neviděl, ale hráči za fanoušky vůbec neměli chodit. Dali jsme fandům důvod k agresivitě, náš výkon byl katastrofální," připustil Korytář.

„Musíme si přiznat krutou realitu - někteří naši hráči na ligu nemají a jsou v kádru jenom proto, aby doplnili stav. Dnes mě z jedenácti hráčů zklamalo devět. Pokud to bude v mých silách, začnu dělat personální změny, protože takto to dál nejde," čílil se Korytář.

Baník je prvním ligovým celkem, který v této sezóně vypadl z fotbalového poháru. Tak brzy byla Ostrava vyřazena teprve potřetí a poprvé od roku 2010.

Hosté přitom utkání dobře rozehráli, už v 10. minutě se z 20 metrů trefil útočník Narh. Domácí sice srovnali po rohovém kopu, ale hned vzápětí vrátil Ostravě vedení další střelou z dálky Holzer.

Jenže druhá půle Baníku nevyšla v defenzivě. Namotivovaný Rýmařov nejprve srovnal zásluhou Tomečka a následně z penalty za faul Ježdíka zařídil domácím vedení Šupák. Ostrava ještě vykřesala naději gólem střídajícího Šašinky na 3:3, ale deset minut před koncem napřáhl z dálky znovu Šupák a parádní ranou ze 30 metrů rozhodl. Baník ze závěrečného tlaku už nic nevytěžil.

2. kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
Rýmařov - Baník Ostrava 4:3 (1:2)
Branky: 73. z pen. a 80. Šupák, 27. Horák, 49. Tomeček - 10. Narh, 29. Holzer, 77. J. Šašinka. Rozhodčí: Dresler - Pelikán, Kordula.
Sestava Ostravy: Šrom - Mondek, Honiš, Kouřil, Helešic - Ježdík (74. Šašinka), Mišák (59. Šichor), Matěj - De Azevedo (51. Foltyn), Narh, Holzer. Trenér: Korytář.
Prostějov - Třinec 0:0, na pen. 5:4
Český Krumlov - České Budějovice 0:4 (0:3).

Reklama

Související témata: