Hlavní obsah

Litoměřicko - Příbram 3:1Velká příbramská blamáž! Pulpitův tým končí v poháru na hřišti třetiligového nováčka

Litoměřice
Aktualizováno

Jsou nováčkem ČFL a o víkendu při své premiéře v třetí lize schytali třígólový příděl v Dobrovici. Na tým z nejvyšší soutěže si ovšem troufli. A jak! Fotbalisté Litoměřicka ve 2. kole MOL Cupu vyřadili Příbram po senzačním výsledku 3:1. Tým kouče Martina Pulpita tak zažívá jednu blamáž za druhou, v 1. lize je po třech kolech bez zisku bodu a vstřeleného gólu poslední... V poháru týmu nepomohla ani premiéra internacionála Martina Jiránka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Martin Pulpit si zoufá...

Článek

Příbram je již druhým provligovým klubem, který ve 2. kole poháru ztroskotal na soupeři z třetí nejvyšší soutěže. Teplice minulý týden podlehly v Králově Dvoře 0:1.

Proti lize udělal příbramský trenér Martin Pulpit mnoho změn. Mimo jiné nastoupila vůbec poprvé nová posila Jiránek. Šanci od začátku dostali i Boháč, Kvída, Pecháček, Moravec či Mahmutovič, který doháněl tréninkové manko.

Jenže Litoměřicko udeřilo hned z první vážnější šance, v níž se hlavou prosadil Kacafírek. Domácí útočník navíc ve 23. minutě proměnil i pokutový kop a se čtyřmi góly se dotáhl na čelo tabulky střelců. A ještě do poločasu zvýšil Faust.

Hned po změně stran kopali penaltu i Příbramští. Proměnil ji střídající Rezek a vykřesal pro favorita naději. Víc už ale hosté v útoku nevymysleli a museli spolknout další porážku.

"Chtěl jsem dát šanci dalším hráčům, ale na nadšeně bojující domácí to nestačilo. Až po vystřídání tří hráčů byla naše hra koukatelná, ale manko už se nám nepovedlo dohnat," zhodnotil utkání Pulpit. "Pro mě je to informace, že mladí hráči na sobě musí ještě mnohem více pracovat," dodal.

Dosud postoupilo sedm ligových celků. Dalších šest týmů do soutěže vstoupí až ve 3. kole. Ve 2. kole se ještě představí Zlín v Třebíči.

2. kolo českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
Litoměřicko - 1. FK Příbram 3:1 (3:0)
Branky: 8. a 23. z pen. Kacafírek, 41. Faust - 48. Rezek z pen.
Sestava Příbrami: Boháč - Mareš (46. Majtán), Jiránek, Kvída, Divíšek - Tregler, Trapp - Pilík (46. Ferrara), Moravec (25. Rezek), Pecháček - Mahmutovič. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: