Hlavní obsah

Trenérský elév Skuhravý věří v pohárový hattrick. Zajistí si nesmrtelnost?

Opava

Jako trenér je pořád elévem. Už teď však může získat nesmrtelnost. Pokud Roman Skuhravý dovede druholigovou Opavu v dnešním finále MOL Cupu k vítězství, bude to prvotřídní senzace. Nic podobného se totiž druholigovému týmu ještě nepodařilo. „Jsme těsně pod vrcholem, rozhodně tam nechceme zůstat. Uděláme maximum pro poslední krok," prohlásil Skuhravý. Vítěznou trofej získal dvakrát s Jabloncem, nejprve jako hráč, před čtyřmi lety i jako trenér. Teď útočí na pohárový hattrick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Opavy Roman Skuhravý.

Článek

Jeho celek na cestě do finále vyřídil kvarteto z nejvyšší soutěže (Slovácko, Plzeň, Brno, Mladá Boleslav). Poradí si i s pátým prvoligistou? „Už delší čas mám jasno, jakým způsobem proti Zlínu budeme hrát. O sestavě ještě stoprocentně jasno nemám. Platí ale to, co celou sezónu – ať postavím kohokoliv, jsem přesvědčený, že to tým zvládne," podotkl 42letý kouč.

Podle něj je mužstvo před vrcholem sezóny v psychické pohodě. Dvě kola před koncem druhé ligy nadále drží, byť malou, šanci na postup mezi elitu. Naposledy porazilo Varnsdorf.

„Vzhledem k pohárové pouti máme na jaře našlapaný program. Táhneme to v patnácti lidech, únava nějaká je. Pohoda v kabině je ale fantastická, ať konec sezóny dopadne jakkoliv," řekl Skuhravý.

Rozklepou se hráčům kolena? Je to jako ruská ruleta

Pro většinu jeho svěřenců bude finále největším zápasem v kariéře. Neobává se, že se některým rozklepou kolena? „Tohle je klíčová otázka. Budu se s nimi o tom bavit, ale je to trošku jako ruská ruleta, ve které neznáte výsledek. Uděláme všechno pro to, aby se uklidnili, aby si zápas šli prožít a dokázali ze sebe na hřišti vydat to nejlepší. To je klíč k úspěchu. Pokud tohle nedokážeme a budeme mít strach, Zlín nás porazí," uvedl Skuhravý.

O to víc jej těší, že má k dispozici Zdeňka Pospěcha. Osmatřicetiletý borec, ošlehaný bundesligou, vyléčil dlouhodobé zranění kolene a odehrál poslední dva druholigové duely. „Právě proto jsme se snažili, abychom ho na závěr sezóny dali do kupy. Spíše jsme mysleli na ligu, ale tím, že je to orámované finále poháru, je to fantastické," dodal Skuhravý. Dosáhne v Olomouci na svůj pohárový hattrick?

Reklama

Související témata: