Hlavní obsah

Brighton - Manchester Utd. 3:2Manchester United si uřízl ostudu a Mourinho zuřil, Citizens deklasovali dalšího soupeře

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City zvládli s přehledem i druhý zápas v sezóně anglické ligy a po výhře nad Arsenalem deklasovali Huddersfield 6:1. Hattrickem se o triumf obhájce titulu postaral Argentinec Sergio Agüero, který se v historické tabulce střelců Premier League dostal se 146 zásahy na druhé místo mezi zahraničními hráči před Robina Van Persieho. Lepší je jen Thiery Henry se 175 góly. Konkurenční Manchester United má jiné starosti. Prohrál totiž 2:3 na půdě Brightonu a manažer José Mourinho po utkání hodně zuřil.

Foto: David Klein, Reuters

Manažer Manchesteru United José Mourinho během utkání Premier League na hřišti Brightonu zuřil.

Článek
Fotogalerie

Manchester City v závěru minulé sezóny hrál doma s Huddersfieldem bez branek, tentokrát ale od začátku šel za výhrou. Hodně k tomu přispěl i brankář Ederson, který ukázal, proč si ho trenér Josep Guardiola vybral kvůli jeho hře nohou.

Ve 25. minutě čekali hosté výkop někam k půlce hřiště a nechali odkrytou vlastní polovinu. Tam si naběhl Agüero, kterého Ederson ideálně našel pasem na 70 metrů. Argentinský kanonýr si míč zpracoval, kličkou se zbavil obránce a přehodil brankáře.

Pak začal úřadovat levý obránce City Benjamin Mendy, který má v úvodu sezony velkou formu a zářil už v minulém duelu s Arsenalem. Tentokrát průnikem připravil gól pro Gabriela Jesuse a následně jeho střelu neudržel gólman Ben Hamer a Agüero z dorážky zvýšil na 3:0. Hosté skórovali po autovém vhazování, ale David Silva z přímého kopu opět zvýšil a Agüero po další Mendyho akci završil patičkou už devátý hattrick v Premier League. V soutěži je lepší už jen Alan Shearer s jedenácti třígólovými zápasy.

Rudí ďáblové na kolenou

Konkurent Citizens, Manchester United, nebodoval, když prohrál na půdě Brightonu 2:3. Rudí ďáblové prohrávali ve 27. minutě 0:2. Pak sice snížil Lukaku, jenže krátce před půlí zvýšil náskok domácích Gross z penalty. Favorit pak sice v nastaveném čase rovněž z pokutového kopu korigoval skóre, ale porážku neodvrátil.

Manchester United prohrál čtyři z posledních osmi venkovních zápasů v lize, z toho dvakrát to bylo v Brightonu. V závěru minulé sezóny tam podlehl 0:1.

Watford minulou sezónu zakončil 728 minut trvající sérií bez vstřeleného gólu na hřišti soupeře, ale v novém ročníku mu na to stačily tři minuty, než se trefil Andre Gray. Burnley, v jehož nominaci stále chyběl po nedávném přestupu český útočník Matěj Vydra, sice rychle srovnalo, ale hosté se trefili ještě dvakrát a slavili první venkovní ligovou výhru od loňského listopadu. Od té doby získali mimo své hřiště jediný bod.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Burnley - Watford 1:3 (7. Tarkowski - 3. Gray, 48. Deeney, 51. Hughes)
Manchester City - Huddersfield 6:1 (25., 35. a 75. Agüero, 31. Jesus, 48. D. Silva, 85. vlastní Kongolo - 43. Stankovič),
Brighton - Manchester United 3:2 (25. Murray, 27. Duffy, 44. Gross z pen. - 34. Lukaku, 90.+5 Pogba z pen.

Reklama

Související témata: