Hlavní obsah

Wolves - Burnley 1:0Burnley prohrálo s Wolverhamptonem a dál čeká na vítězství. Vydra střídal

Londýn

Fotbalisté Burnley prohráli v 5. kole anglické ligy na hřišti Wolverhamptonu 0:1 a stále čekají na první vítězství. S jediným bodem jsou předposlední v tabulce. Porážku neodvrátil ani Matěj Vydra, který hrál v dresu Burnley od 56. minuty.

Článek

Burnley se trápí v útoku, zatím dalo jen tři branky a také proti Wolverhamptonu mělo problém si vytvořit šanci. Naopak domácí měli řadu příležitostí a hosty držel jen brankář Hart skvělými zákroky. V 61. minutě ani on nezabránil Jiménezovi ve skórování.

To už byl na hřišti i Vydra, který měl chvíli poté jedinou vážnější šanci hostů. Po jeho střele z voleje jeden z obránců míč tečoval kousek vedle branky a do sítě jej nedopravil ani na zadní tyči stojící spoluhráč českého útočníka.

Ukrajinský reprezentant Andrij Jarmolenko si přivezl dobrou formu z reprezentační přestávky, během které pomohl porazit i český národní tým, a dvěma góly rozhodl o výhře West Hamu 3:1 na hřišti Evertonu. Stal se po Serhiji Rebrovovi, Andriji Ševčenkovi a Andriji Voroninovi teprve čtvrtým Ukrajincem, který dal gól v Premier League.

Gól a asistenci zaznamenal rakouský záložník Marko Arnautovic, který se v roce 2018 podílel už na 17 brankách svého týmu a je druhým nejproduktivnějším hráčem v Anglii po Muhammadu Salahovi z Liverpoolu. Ten v tomto kalendářním roce zařídil 23 branek.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Wolverhampton - Burnley 1:0 (61. Jiménez)
Everton - West Ham United 1:3 (45.+2 Sigurdsson - 11. a 31. Jarmolenko, 61. Arnautovič).

Reklama

Související témata: