Hlavní obsah

Rooney bude Manchesteru United chybět dva měsíce

LONDÝN

Útočník Wayne Rooney, který si v úvodním duelu anglické ligy s Readingem přivodil vlasovou zlomeninu v levé noze, bude fotbalistům Manchesteru United chybět dva měsíce. Uvedl to v pondělí trenér anglického mistra Alex Ferguson.

Článek

"Bude mimo hru dva měsíce, nechceme uspěchat léčbu. Nicméně doufám, že se uzdraví rychleji. U podobných zranění je těžké stanovit přesné termíny," citovala agentura Reuters skotského kouče.

Třiadvacetiletý útočník navíc jistě zmešká i dva zářijové kvalifikační duely anglické reprezentace o postup na mistrovství Evropy s Izraelem a Ruskem, v ohrožení jsou i říjnové zápasy s Estonskem a Ruskem.

Rooney se zranil v nedělním utkání s Readingem, když se čtyři minuty před koncem prvního poločasu srazil s obráncem Michaelem Duberrym. Po krátkém ošetření sice anglický reprezentant poločas dohrál, po přestávce už ho ale nahradil Nani.

Manchester kromě Rooneyho nemůže počítat se zraněnými útočníky Louisem Sahou a Ole Gunnarem Solskjaerem, trenér Ferguson již ale může spoléhat na Carlose Téveze, který byl v pondělí na Old Trafford představen jako nová posila. Argentinskou hvězdu tak velmi pravděpodobně čeká premiéra v novém působišti již tento víkend na hřišti Portsmouthu.

Reklama

Související témata: