Hlavní obsah

Čech se poprvé potká se soupeřem, který mu prokopl lebku

LONDÝN

Brankář Petr Čech se ve středu poprvé potká s mužem, který ho těžce zranil. Fotbalová Chelsea nastoupí ve druhém kole Premier League na hřišti Readingu a v soupeřově dresu se představí útočník Stephen Hunt, který loni na podzim ohrozil život českého reprezentanta, když mu prorazil kolenem lebku.

Článek

"Přeju si, abychom zopakovali vítězství 1:0 z loňského října, ale tentokráte s tím rozdílem, že já zůstanu na hřišti v pořádku až do konce zápasu. To mi spolu se třemi body udělá největší radost," napsal Čech na svých internetových stránkách.

Od vážného zranění to bude již druhý vzájemný duel obou klubů, ale při prosincové remíze 2:2 zůstal Hunt z bezpečnostních důvodů jen na lavičce. Trenér José Mourinho totiž vyhrotil atmosféru, když útočníka Readingu obvinil, že Čecha zranil úmyslně. Za Hunta, který v utkání nedostal od rozhodčího ani žlutou kartou, se nakonec postavila Fotbalové asociace, když její vyšetřovací komise vyloučila, že by irský hráč brankáře udeřil kolenem do hlavy úmyslně.

Přestože po kolizi, po které musel Čech s lebkou na operaci a k fotbalu se vrátil až letos v lednu, chtěl Hunt českou hvězdu navštívit, dosud tak neučinil. Podle britských médií nechce se svou "obětí" mluvit ani před středečním utkáním na Madejski Stadium.

"Nemluvil jsem s ním a ani nechci," citoval Hunta deník The Mirror. "Nemyslím, že na tom je něco špatného. Prostě je to za mnou, jen si před zápasem podáme ruce," dodal. "Myslím, že takzvané superhvězdy z Chelsea by měly spadnout na zem. Berou ohromné peníze a pokaždé, když jsme s nimi hráli, jsme si zasloužili vyhrát," prohlásil Hunt.

Reklama

Související témata: