Hlavní obsah

Kanonýr Yakubu nemůže do Evertonu, nemá pracovní povolení

LONDÝN

Plánovaný rekordní přestup nigerijského fotbalisty Yakubu Aiyegbeniho z Middlesbrough do Evertonu prozatím překazilo britské ministerstvo vnitra. Čtyřiadvacetiletý útočník totiž nedostal pracovní povolení a musí čekat minimálně do středy, kdy by měl úřad o jeho případu znovu jednat.

Článek

Oba kluby se na transferu nigerijského střelce dohodly minulý týden - Everton se zavázal zaplatit přes jedenáct miliónů liber (téměř 450 miliónů korun), čímž by se Yakubu stal nejdražší posilou v historii klubu. Ačkoli fotbalista hraje v Anglii už od roku 2003, nesplnil nyní přísná pravidla pro udělení pracovního povolení.

Yakubu se totiž v roce 2006 rozhodl nereprezentovat a neobjevil se tedy v 75 procentech mezinárodních zápasů za poslední dva roky, což ministerstvo požaduje. Everton se proti rozhodnutí odvolal a bude čekat na nové středeční řízení.

Yakubu ještě před Middlesbrough působil v Portsmouthu. Více gólů než on nastřílel v Premier League za poslední čtyři roky pouze bývalý kapitán Arsenalu Thierry Henry.

Reklama

Související témata: