Hlavní obsah

Arsenal oficiálně oznámil, že trenér Wenger prodloužil smlouvu

LONDÝN

Vedení Arsenalu oficiálně oznámilo, že trenér Arséne Wenger podepsal smlouvu na další tři roky. S informací o prodloužení kontraktu sedmapadesátiletého Francouze přišla už ve čtvrtek britská BBC, podle níž si Wenger vydělá celkově kolem čtyř miliónů liber, což je více než 160 miliónů korun.

Článek

Wenger měl v Arsenalu smlouvu do konce sezóny a v souvislosti s přestupem lídra týmu Thierryho Henryho do Barcelony a odchodem místopředsedy klubu Davida Deina se spekulovalo o to, že tým opustí i on.

Nakonec však kouč, mezi jehož svěřence patří i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, vyslyšel přání většiny fanoušků a bude pokračovat. "Tomuto klubu patří moje srdce, takže jsem vždycky měl v úmyslu podepsat novou smlouvu. Je to klub mého života," citovala Wengera internetová stránka Arsenalu.

Na jeho lavičce sedí od roku 1996 a dovedl ho ke třem domácím titulům a k postupu do finále Ligy mistrů i Poháru UEFA. Letos si jeho svěřenci znovu zahrají hlavní soutěž Ligy mistrů, do níž postoupili přes pražskou Spartu. V základní skupině je čeká mimo jiné český vicemistr Slavia.

Reklama

Související témata: