Hlavní obsah

Abramovič nabídl post kouče Chelsea Van Bastenovi

LONDÝN

Fotbalisté londýnské Chelsea by opět mohli mít trenéra se zvučným jménem. Po odchodu proslulého kouče José Mourinha minulý týden sice tým převzal veřejnosti neznámý Avram Grant, jenže majitel klubu Roman Abramovič už loví nového vůdce střídačky mezi protřelými osobnostmi. O víkendu od něj dostal nabídku trenér holandské reprezentace a bývalý skvělý hráč Marco Van Basten. Ruský miliardář nyní čeká na odpověď.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Marco van Basten

Článek

Podle britského deníku The Sun doporučil Van Bastena Abramovičovi technický ředitel Chelsea Frank Arnesen. Tvrdí to i bývalý kouč Realu Madrid Fabio Capello.  "Frank a Marco se dobře znají z působení v nizozemském fotbale, proto také o možnosti angažovat van Bastena řekl Abramovičovi," řekl Capello.

Ruský miliardář Abramovič má k Nizozemcům vřelý vztah, pomáhal mimo jiné také Guusi Hiddinkovi při jeho nástupu do funkce trenéra ruské fotbalové reprezentace. Van Basten údajně nyní uvažuje o tom, jak by mohl opustit nizozemský národní tým. Jeho svěřenci jsou momentálně na druhém postupovém místě skupiny G v kvalifikaci na ME 2008.

Čtyřicetiletý Van Basten navštívil v neděli utkání Premier League mezi Manchesterem United a Chelsea a v hledišti stadiónu Old Trafford mimochodem seděl těsně za Abramovičem. Nizozemská legenda ale tvrdila, že ji na zápas pozval Manchester.

Působení Izraelce Avrama Granta, jehož premiéra na střídačce Chelsea začala porážkou s Manchesterem United 0:2, se tak zdá být jen přechodnou epizodou. "Minulý týden jsem byl dotázán, zda bych na čas převzal tým. Na jak dlouhou dobu to bude, to nevím," přiznal v úterý britským médiím sám Grant.

Reklama

Související témata: