Hlavní obsah

Giggs vsítil svůj stý gól v anglické Premier League

PRAHA

Velké mety dosáhl v sobotním zápase anglické fotbalové ligy proti Derby záložník Manchesteru United Ryan Giggs. Když ve čtyřicáté minutě dorazil do sítě střelu Cristiana Ronalda, byl to pro něj již stý gól v Premier League. „Jsem překvapen, že marketingové vedení klubu před zápasem neoznámilo, že má na svém kontě devadesát devět branek a může tak dosáhnout sté,“ hněval se po utkání trenér Manchesteru Alex Ferguson.

Článek

„Možná to ani nikdo nevěděl, já ale rozhodně ano,“ pokračoval Ferguson. Pro Rudé Ďábly byl Giggsův gól mimořádně důležitý, pět minut před koncem prvního poločasu totiž otevřel skóre. Těsně před odchodem do šaten pak domácí uklidnil druhým gólem Carlos Tévez.

„Není moc hráčů, kteří dokázali nastřílet sto branek. Je to úžasný úspěch,“ nešetřil „Fergie“ chválou na adresu velšského záložníka. „Ryan je naprosto skvělý hráč. Služby, které pro nás po celou dobu odvádí, nehledě na góly, jsou výjimečné,“ pokračoval.

Velký zápas odehrál rovněž Argentinec Tévez. Ke svému gólu z prvního poločasu přidal po změně stran ještě jednu trefu. Všeobecně se tedy předpokládalo, že se v nastaveném čase postaví i k zahrávání pokutového kopu, který byl odpískán po nafilmovaném pádu Cristiana Ronalda. Míč si ale vzal sám postižený a upravil na konečných 4:1 pro Rudé Ďábly.

„Cristiano je naším obvyklým exekutorem penalt, takže rozumím tomu, že ji chtěl zahrávat on. Na druhou stranu by ale bylo skvělé, kdyby Carlos dosáhl hattricku,“ vyprávěl Ferguson. Manchester se zásluhou sobotní výhry přiblížil vedoucímu Arsenalu na jediný bod, ten má ale v neděli před sebou zápas k dobru na půdě Middlesbrough.

Reklama

Související témata: