Hlavní obsah

Zraněnému Čechovi zpestří Vánoce návštěva lékaře

Nepříjemnou změnu musí do svého vánočního programu zařadit český brankář fotbalistů Chelsea Petr Čech. Reprezentační jednička si v nedělním utkání v Blackburnu při srážce se soupeřem poranila kyčel a zápas nedochytala. V pondělí tak Čech vyrazí k lékaři. „Santa Cruz mě trefil svým kolenem do pánve. Přesně do místa, kde se přitahují všechny svaly. Je to hodně bolestivé,“ citují Čecha jeho internetové stránky.

Článek

Petr Čech se ve 48. minutě snažil vyrazit centr a srazil se s dobíhajícím útočníkem Blackburnu Roque Santa Cruzem. „Vyboxovával jsem ve vápně míč a přitom jsem se srazil se Santa Cruzem,“ popsal Čech srážku na svých oficiálních stránkách.

Po ošetření brankář ještě zkusil pokračovat, ale v 64. minutě musel ze hřiště. Mezi tyče se tak poprvé od 13. ledna dostal Portugalec Hilário a hned musel likvidovat nepříjemnou hlavičku Santa Cruze. „Slyšel jsem po zápase o tomto zákroku, ale neviděl jsem ho, protože jsem v tu dobu byl v šatně na nosítkách. Každopádně je moc dobře, že se Hilário takto chytil. Nebylo to pro něj určitě jednoduché naskočit do zápasu v jeho průběhu,“ řekl Čech. Hilária chválil i trenér Avram Grant. „Pro Hilária bylo těžké naskočit do takového zápasu, ale vedl si dobře a předvedl i parádní zákrok,“ citují Izraelce stránky BBC.

Chelsea v Blackburnu vyhrála 1:0 po parádní trefě Joe Colea, který podél gólmana Friedela vymetl pavučinky v rohu branky. Londýnský klub tak udržel kontakt s čelem tabulky, na druhém místě ztrácí na vedoucí Arsenal šest bodů, na druhý Manchester United pak pět. „Bylo to velmi těžké utkání. Na Blackburnu se nikdy neboduje lehce. Soupeř má velmi dobrý ofenzivní tým, dává hodně gólů, takže o to více jsem rád, že my jsme tu uhráli zápas s nulou a to utkání jsme zvládli,“ pochvaloval si výhru Čech.

Chelsea má několik zraněných hvězd, mimo jsou kapitán John Terry nebo útočník Didier Drogba. Několik dalších fotbalistů navíc v lednu zamíří na Africký pohár národů. Pokud by nemohl kouč počítat ani s Petrem Čechem, zůstala by mu na postu brankáře jediná možnost - Portugalec Hilário. Dvojka Carlo Cudicini je totiž s poraněnými žebry také na marodce. Chelsea už ve středu hostí v dalším utkání Premier League Aston Villu.

Reklama

Související témata: