Hlavní obsah

Splnil se mi sen, říká po přestupu do Readingu Matějovský

PRAHA

Ještě čtyři dny před Štědrým dnem byl záložník Marek Matějovský v Mladé Boleslavi, která bojovala v Poháru UEFA, a již v úterý poprvé vyběhl na Madejski Stadium, aby si poprvé zatrénoval ve svém novém působišti, anglickém Readingu. Noví spoluhráči ho prý přijali dobře. „Bylo příjemné vstoupit do šatny, cítil jsem se tam dobře,“ prohlásil Matějovský.

Článek

Šestadvacetiletý středopolař se upsal anglickému týmu na tři a půl roku. V Readingu se hodlá poprat o své místo v základní sestavě. „Chtěl bych ukázat, že jsem připraven hrát, že jsem připraven hrát dobře,“ otiskla jeho slova oficiální stránka Premier League.

Tým trenéra Stevea Coppella se momentálně nachází na 13. místě anglické ligy. Český reprezentant věří, že by se mohl s týmem prokousat do vyšších pater tabulky. „Pokud půjde vše dobře, mohli bychom se posunout výš. Doufám, že k tomu pomohu,“ řekl skromně Matějovský.

Šestadvacetiletý fotbalista na sebe upozornil při utkání evropské kvalifikace proti Německu, které svěřenci Karla Brücknera vyhráli 3:0. V tomto zápase nahradil Matějovský tradičního špílmachra českého týmu Tomáše Rosického a výraznou měrou přispěl k důležitému vítězství svého týmu. Od té doby se o něj začaly zajímat evropské kluby, zájem Readingu ale nečekal. „Byl jsem překvapen, ale byl to můj sen. Těší mě, že jsem do Readingu přišel, chtěl bych se tu zlepšovat,“ řekl Matějovský.

Nejvíc si rozumím s Doylem a Huntem, říká Matějovský

V úterý vyběhl na Madejski Stadium, aby si zde poprvé zatrénoval. „Bylo to obrovsky rychlé,“ řekl po tréninku. Noví spoluhráči ho prý přijali dobře. „Přijali mě mezi sebe hezky. Bylo příjemné vstoupit do šatny, cítil jsem se tam dobře. Nejvíce si zatím rozumím s Kevinem Doylem a Stephenem Huntem,“ prohlásil v úterý exmladoboleslavský hráč.

Matějovský je přesvědčen, že přišel do týmu, v němž se může i nadále fotbalově vyvíjet. „Čeká mě hodně práce, ale těším se na to. Přál bych si být užitečným členem národního týmu i Readingu,“ prohlásil pro oficiální stránky svého nového klubu.

O tom, zda si svou premiéru odbude už v příštím zápase proti Aston Ville, který se hraje v sobotu ve Villa Parku, však polemizovat nechce. „To rozhodnutí náleží trenérovi, ne mně,“ řekl stručně.

Reklama

Související témata: