Hlavní obsah

Nového kouče Keegana čeká v Newcastlu setkání s kritikem Owenem

NEWCASTLE

Nelehký úkol čeká nového trenéra fotbalistů Newcastlu Kevina Keegana. V mužstvu má jak problémového záložníka Joeye Bartona, tak i svého kritika. Útočník Michael Owen se do něj před časem obul ve své biografii Off the Record, v níž označil Keeganovo působení u národního týmu za příčinu "temného období své kariéry".

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen v dresu anglické reprezentace.

Článek

"Zdálo se, že je to výborný trenér, ale asi ne pro mne. Myslím si, že vykládal ostatním členům realizačního týmu, co si o mně myslí. A nebylo to nic lichotivého," napsal ve své knize Owen, který nejspíš doufal, že se s Keeganem už nikdy nepotká.

"Měl jsem pocit, že si na mně kompenzoval to, jaký na něj byl vyvíjen tlak. Udělal si ze mne obětního beránka, řekl o mně jednu negativní věc, kterou se sám utvrzoval v další kritice," uvedl Owen v pasáži věnované Keeganovi. Před kvalifikačním utkáním s Rumunskem prý kouč místo udílení taktických pokynů pouze dvacet minut před celým týmem Owena kritizoval.

Owen začal Keegana jako trenéra nesnášet

Hráč si postěžoval, že jej trenérovy metody postupně srážely i výkonnostně. "Když se za jeho érou ohlížím, vybaví se mi hlavně to, jak jsem poprvé v životě začal pochybovat o svých schopnostech. Poznamenalo mne to. Byl jsem zvyklý chodit na hřiště s tím, že se mne protihráči bojí a že mne nikdo nemůže zastavit. Tahle sebedůvěra se ale pod Keeganem doslova vypařila. Od té doby si už dávám na trenéry pozor, změnil jsem se," vzpomínal Owen na léta 1999 a 2000, kdy Keegan vedl anglickou reprezentaci. "Jako trenéra jsem ho začal nesnášet."

K Owenově budoucnosti pod novým trenérem se vyjádřil bývalý útočník Newcastlu Alan Shearer, který by se podle spekulací mohl stát Keeganovým asistentem. "Oba jsou dospělí chlapi a snad se nějak dohodnou," uvedl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC 5. Keeganem preferovaný útočný styl by měl Owenovi podle Shearera vyhovovat.

Reklama

Související témata: