Hlavní obsah

Arsenal s Tottenhamem svádí boj o Aršavina s Vargasem

LONDÝN

Londýnské fotbalové kluby Arsenal a Tottenham jsou na hřišti úhlavními soupeři a nyní svádí tvrdý boj také na přestupovém trhu. Oba celky mají políčeno na ruského útočníka Zenitu Petrohrad Andrej Aršavin a obránce italské Catanie Juana Vargase.

Článek

Šestadvacetiletý Aršavin patří k nejlepším hráčům ruské ligy, v níž letos dovedl Zenit k titulu, na němž se podílel deseti brankami. Podle svého agenta Pavla Andrejeva chce z Ruska pryč. "Andrej chce odejít a zkusit si zahrát v zahraničí. Láká ho především Anglie. Máme tři nabídky, ze kterých bychom si měli během příštího týdne vybrat. Jde o tři silné evropské celky," uvedl Andrejev. Podle britského tisku jde právě o Arsenal, Tottenham a liverpoolský Everton.

Dalším cílem trenérů Arséna Wengera a Juandeho Ramose je peruánský reprezentant Vargas, o něhož se zajímají také AC Milán a AS Řím. Čtyřiadvacetiletý defenzivní hráč patří k oporám Catanie, která se letos pohybuje především jeho zásluhou v klidném středu tabulky.

Vargas je zatím k přestupovým informacím chladný. "Spekulace mě nezajímají. Nyní se snažím dělat maximum pro Catanii, i když vím, že se mi brzy mohou ozvat z nějakého velkého klubu," citoval Vargase server tribalfootball.com.

Reklama

Související témata: