Hlavní obsah

Gerrard: Situace kolem Liverpoolu hráčům rozhodně neprospívá

PRAHA/LIVERPOOL

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard připustil, že spekulace, které kolují kolem klubu, rozhodně nepřispívají k dobré atmosféře v kabině Reds. Nejistota vlastníka klubu a pozice hlavního trenéra je nepříjemnou záležitostí, kterou hráči teď nosí v hlavě. „Musím si dát pozor na to, jak se k této situaci vyjádřím, ale rozhodně to na tým nemá dobrý vliv,“ řekl na stránkách skysports.com Gerrard.

Článek

Nejistá pozice španělského trenéra Beniteze na lavičce Liverpoolu se přetřásá už delší dobu. Nejprve se jednalo o rozdílné názory ohledně přestupové politiky klubů, teď se rozhořela bitva mezi trenérem a vedením poté, co jeden z majitelů Hicks oznámil, že zvažoval angažování trenéra Klinsmanna ještě před tím, než německý kouč kývl na nabídku Bayernu Mnichov.

„Snažíte se pustit z hlavy to, co se děje mimo hřiště, ale občas je to nemožné, když to na vás doléhá každý den,“ dává nakouknout fotbalovým fanouškům pod pokličku aktuálně pátého týmu anglické Premier League Gerrard.

Liverpoolu se příliš nepovedlo ani poslední vystoupení v anglické ligové soutěži, když na domácím hřišti jen remizoval 2:2 s Aston Villou. Bod nakonec zachraňoval až dvě minuty před koncem vytáhlý útočník Crouch.

„Nejde jen o tento týden. Už to jistou dobu přetrvává a jistě to není věc, která by v dobrém doléhala na hráče. Víme o tom, co se děje, ale pro nás jako hráče, je naší povinností dobrý výkon na hřišti,“ řekl opatrně na skysports.com kapitán Reds.

Po Škrteľovi nikdo jiný nepřijde

Sám trenér Benitez je k posledním událostem kolem klubu zdrženlivý a po posledních zkušenostech se raději vyjadřuje jen k fotbalovým záležitostem. „ Opravdu nemám příliš informací, jen připravuji tým k dalším utkáním. Já o tomhle nepřemýšlím, přemýšlím nad tím, jak vyhrát každý zápas,“ řekl na eurosport.com Benitez.

Španělský stratég také naznačil, že příchod slovenského obránce Martina Škrteľa byl tím jediným, který se má v týmu Liverpoolu v tomto zimním přestupním období udát. „Opravdu. Po dalších hráčích se už nekoukám. Získali jsme středního obránce, kterého jsme potřebovali a dál budeme pokračovat s hráči, které máme v kádru,“ dodal na závěr Benitez.

Reklama

Související témata: