Hlavní obsah

Černý v Tottenhamu nejspíše skončí

LONDÝN

Český fotbalový brankář ve službách anglického Tottenhamu Hotspur Radek Černý po sezóně pravděpodobně skončí. V klubu mu vyprší kontrakt a zatím nedostal nabídku na prodloužení. Kohouti navíc usilovně shání dalšího gólmana, který by měl nahradit chybujícího Robinsona a také Černého.

Článek

Jisté místo v sestavě londýnského celku nemá ani anglický reprezentant Robinson. Podle ostrovního listu Guardian je Robinsonova budoucnost v Tottenhamu stále v ohrožení a vedení by na konci sezóny rádo přivedlo do týmu dalšího brankáře.

Podle listu je v hledáčku Spurs několik gólmanů. Největší zájem má klub údajně o pětadvacetiletého Maartena Stekelenburga z Ajaxu Amsterodamu. Nizozemský gólman má však v nizozemském klubu smlouvu až do roku 2010. Dalším jménem je Emiliano Viviana z Brescie, člen italského reprezentačního výběru do 21 let. Klub sleduje také Carlose Kameniho z Espaňolu Barcelona.

Příchod Ramose vše změnil 

Robinson měl místo prvního gólmana jisté dokud tým vedl Martin Jol, po příchodu Juanda Ramose byl však po sérii chyb nahrazen Radkem Černým. Ten však mezi tyčemi vydržel pouze šest týdnů a po hrubce v Poháru UEFA na hřišti pražské Slavie musel přenechat místo Robinsonovi.

„Jsem v Tottenhamu absolutně spokojený. Mám smlouvu ještě na čtyři roky a nikam odejít nechci,“ řekl Robinson a pokračoval: „Když jsem vypadl ze základní sestavy, tak jsem pracoval velmi tvrdě, abych se dostal zpět do týmu. To byl můj cíl.“

Reklama

Související témata: