Hlavní obsah

Matějovský: Boj o záchranu máme ve svých rukách

PRAHA

Český záložník Marek Matějovský v sobotu vstřelil svůj první gól v anglické Premier League. Lepší stadión a soupeře si snad ani nemohl vybrat. Díky jeho parádní ráně do horního rohu branky vedl Reading na slavném stadiónu FC Liverpool Anfield Road od 5. minuty 1:0. Nakonec ale dvakrát inkasoval a odjel s prázdnou.

Článek

„Zahrávali jsme standardní situaci. Všichni si naběhli do pokutového území, já zůstal na kraji šestnáctky a John Oster mi tam perfektně naservíroval míč. Napálil jsem ho z voleje a balón se v růžku branky od břevna odrazil do sítě za záda bezmocného Pepe Reiny,“ popsal svoji trefu do telefonu Marek Matějovský.

Na bod měli

Liverpool nastoupil v nejsilnější sestavě a většinu zápasu měl převahu. Už v 19. minutě vyrovnal Argentinec Javier Mascherano. „Škoda toho gólu. Domácí tlačili, ale neměli až tak drtivou převahu. My jsme chodili do rychlých protiútoků, měli jsme i šance. Klidně to mohlo být i 2:0 pro nás. Bohužel jsme inkasovali moc rychle,“ mínil český záložník. Krátce po změně stran vstřelil španělský kanonýr Fernando Torres druhý gól domácích a zaplněný stadión burácel.

Hosté však nesložili zbraně. „Dostali jsme se z tlaku a v závěru jsme si vytvořili další šance. Na bod jsme určitě měli, ale bohužel jsme po dvou vítězstvích tentokrát prohráli. Boj o záchranu ale máme ve svých rukách. Výkonnostně jdeme nahoru a chceme to potvrdit hned v dalším utkání s Birminghamem,“ zdůraznil Matějovský. Ten dostal v 74. minutě žlutou kartu a vzápětí byl střídán.

Dobrá adresa

V Readingu, kam v zimě přestoupil z Mladé Boleslavi, je velmi spokojený. „Je to dobrá adresa. Hrát Premier League je nenaplněným snem mnoha fotbalistů a mně se splnil. Dostávám dost příležitostí a snažím se odvést stoprocentní práci. Hrát v atmosféře anglických stadiónů, to je něco úžasného. Kolena se mi z hvězd rozhodně neklepou. Vždyť premiéru jsem si odbyl na Old Trafford s Manchesterem United, první gól jsem dal Liverpoolu v jeho chrámu Anfield Road. Říkám si, že to jsou také jen lidé, a do všeho jdu naplno,“ odmítl Matějovský přehnanou trému.

Spokojený je i s životem v Anglii. „Lepší se moje angličtina, sžíváme se s prostředím. Líbí se nám tu. Věřím, že to bude jen lepší a lepší,“ přál si. Do Česka se dostane pouze při reprezentačních srazech. „Nevím, jestli budu povolán na Dánsko. Pokud ano, určitě přijedu a budu se těšit,“ rozloučil se s tím, že určitě bude pozorně sledovat duel svojí „Bolky“ se Spartou.

Reklama

Související témata: