Hlavní obsah

Ferguson věří, že Manchester United zlomí rekord Chelsea

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru remizovali v sobotním duelu na hřišti Blackburnu 1:1 a boj o titul v anglické Premier League zůstane stále napínavý. United vedou s náskokem tří bodů na druhou Chelsea, s níž změří síly příští týden v sobotu na Stamford Bridge. „Vím, že doma sto utkání neprohrála, ale rekordy jsou přeci od toho, aby se lámaly,“ věří manažer Alex Ferguson svým hráčům.

Článek

„Raději bych pochopitelně získal tři body a myslím, že jsme si je také zasloužili,“ řekl po sobotní remíze Manchesteru kouč Ferguson pro server BBC. Hosté prohrávali proti Blackburnu od jednadvacáté minuty po brance Santa Cruze a bod zachraňoval až dvě minuty před koncem základní hrací doby úspěšnou hlavičkou Carlos Tevez. „Ve druhém poločase jsme hráli fenomenálně. Naše houževnatost byla fantastická. Jsem na své hráče hrdý,“ tešilo Fergusona.

Red Devils mají tříbodový náskok na druhou Chelsea, a sedm bodů na třetí Arsenal. Pokud v neděli 26. dubna na Stamford Bridge uspějí, s největší pravděpodobností získají anglický titul, neboť do konce sezóny zbývají jen tři zápasy a jejich náskok by činil šest bodů a rozdíl skóre mají úctyhodných osmnáct branek. „Musíme myslet na výhru,“ burcuje Ferguson.

Porážka nebo remíza ve šlágru 36. kola by znamenaly, že o anglickém šampiónovi by rozhodla poslední dvě kola. V těch hraje Chelsea na hřišti Newcastlu a ligu zakončí doma proti Boltonu. Manchester se nejprve poměří na Old Trafford s West Hamem a poté zajíždí do Wiganu. „Jsou to dva výjimečné týmy a cesta za titulem je letos skutečně velmi vzrušující,“ pochvaluje si zdálky souboj o první příčku manažer Blackburnu Mark Hughes.

Anglická liga pokračuje v neděli třemi zápasy, pro české fanoušky bude jistě atraktivní duel domácího Manchesteru City proti Portsmouthu, jehož dres obléká Milan Baroš. Birmingham zavítá na Aston Villu a Sunderland do Newcastlu.

Reklama

Související témata: