Hlavní obsah

Ronaldo podstoupil v Amsterodamu operaci kotníku

AMSTERODAM

Portugalský fotbalista a nejlepší střelec Evropy za minulou sezónu Cristiano Ronaldo se v pondělí v ranních hodinách v Amsterodamu podrobil operaci poraněného pravého kotníku. Potvrdil to mluvčí amsterodamské nemocnice AMC s tím, že zákrok proběhl v pořádku a Ronaldo by mohl již během úterý nemocnici opustit.

Článek

Třiadvacetiletý křídelní hráč byl největší hvězdou uplynulé sezóny, když 42 góly pomohl Manchesteru United k zisku titulu v anglické lize i Lize mistrů. Měl být rovněž největší hvězdou na evropském šampionátu, ale v dresu Portugalska tolik nezářil. Poté prozradil, že poslední tři měsíce hrál s poraněným hlezenním kloubem.

Po poradě s několika specialisty se nakonec rozhodl podstoupit chirurgický zákrok a čeká ho několikatýdenní pauza. "Cristiano zahájí rehabilitaci pod dohledem klubových lékařů a přesný odhad jeho návratu v plné formě bude možný po další kontrole u specialisty, která proběhne za měsíc," uvedl v oficiálním prohlášení Manchester United.

Ronaldo tak nestihne klubovou přípravu v Jihoafrické republice a zřejmě bude chybět i na startu nové ligové sezóny v polovině srpna. Obhájci titulu do ní vstoupí zápasem s Newcastlem.

Stále se spekuluje o Ronaldově možném přestupu do Realu Madrid, ale předseda španělského mistra Ramón Calderón v neděli řekl, že si nemyslí, že hvězdný útočník odehraje příští sezónu na San Bernabeu. "Za daných okolností je pravděpodobnější, že Cristiano Ronaldo bude hrát příští rok za Manchester United," uvedl Calderón.

Reklama

Související témata: