Hlavní obsah

Lampard prodloužil v Chelsea, smlouvu má na pět let

LONDÝN

I dalších pět let bude záložník Frank Lampard zřejmě oblékat dres londýnské Chelsea. Třicetiletý fotbalista podepsal s klubem novou smlouvu, a ukončil tak spekulace o svém ochodu do Itálie či Španělska.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Záložník Frank Lampard s šéfem Chelsea Peterem Kenyonem

Článek

Lampardovi měla předešlá smlouva vypršet v létě 2009, pak by byl k mání bez odstupného. Všechny nabídky Chelsea dosud odmítal s tím, že se mu zdají příliš nízké. Anglická média proto již delší dobu spekulovala o jeho možném odchodu do zahraničí. Nejvíce se hovořilo o Interu Milán, který vede bývalý kouč Chelsea José Mourinho.

Po podpisu smlouvy ale už Lampard hovořil jinak. "Chci tu ukončit kariéru. Už jsem to přece říkal mnohokrát," citoval dnes Lamparda klubový web. "Obě strany udělaly kompromisy, ale každopádně jsem rád, že jsme to dotáhli."

Lampard oslavil 20. července třicátiny, a pokud by v Chelsea zůstal až do konce kontraktu, patrně by v londýnském klubu skutečně zakončil kariéru. Do týmu přišel už v roce 2001 z nedalekého West Hamu a od té doby v modrém dresu nastřílel 110 branek, nejvíc z aktivních hráčů. K oporám patří i v anglické reprezentaci, za niž nastoupil v 61 zápasech.

Reklama