Hlavní obsah

Útočník Arsenalu Adebayor je na tři týdny mimo hru

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu se budou muset tři týdny obejít bez útočníka Emmanuela Adebayora, jenž si v zápase se Stoke City poranil kotník. Kouč londýnského klubu Arséne Wenger si posteskl, že je to důsledek příliš tvrdé hry nováčka nejvyšší soutěže, který v sobotu favorita překvapivě porazil 2:1.

Článek

Vedle Adebayora, který přijde mimo jiné o středeční zápas Ligy mistrů s Fenerbahce Istanbul a sobotní duel domácí soutěže s Manchesterem United, si šrámy odnesli také Theo Walcott a Bacary Sagna. "Všichni hráči byli zraněni úmyslně. Jediným záměrem bylo je zranit a můžu vám ukázat několik zákroků, které dokazují, co říkám. Hrubý hráč pro mě není statečný. Pro mě je statečný ten, kdo se snaží hrát fotbal," rozčiloval se Wenger.

Jeho kolega na lavičce Stoke Tony Pulis se pozastavil nad tím, jak francouzský kouč změnil názor. Zatímco bezprostředně po zápase mluvil o tom, že si outsider vítězství zasloužil, najednou úplně obrátil.

"V Londýně se pan Wenger o 48 hodin později a o 150 mil jinde snaží přepsat historii. Připomeňme si, že v sobotu byla jen jedna červená karta. A když jsem se naposledy díval na ten zápas, tak to rozhodně nebyl hráč Stoke City, který ji dostal," řekl Pulis. V sobotním zápase byl vyloučen jen hráč Arsenalu Robin van Persie.

Reklama

Související témata: