Hlavní obsah

Ferguson si nenechal Benitezovy výpady líbit

PRAHA

Samozřejmě že si kouč mistrovského Manchesteru Sir Alex Ferguson nenechal výpady španělského kolegy ve službách Liverpoolu líbit. Rafael Benitez se totiž do něho pustil. A dost tvrdě! Nejenže kritizoval jeho časté hádky a spory se sudími, ale dokonce přidal, že na jeho impulsivní výlevy je i anglická Fotbalová asociace krátká a tudíž je nikdy nepotrestá. Anebo je nepotrestá tak, jak by si Ferguson zasluhoval.

Článek

Nedělní hladká výhra nad Chelsea trenérovi Manchesteru pochopitelně nahrála. Po třígólovém přídělu do sítě velkého soupeře se Alex Ferguson cítil na koni a mohl tudíž Benítezovi vrátit úder. Španělský kouč ve službách Liverpoolu se totiž pozastavil i nad tím, jak může právě Ferguson vést kampaň mající rozhodčím pomoci k získání respektu na hřišti, když je sám permanentně kritizuje. „Je to snad jediný manažer, který za kritiku rozhodčí nebude potrestán,“ rýpnul si Benitez i do anglické asociace a její přespřílišné toleranci vůči prostořekému Skotovi.

„Myslím si, že je to zlostný člověk, který je navíc stále rozrušený. A to pro kdejakou příčinu,“ opřel se v neděli Ferguson do kouče vedoucího mužstva Premier League, jenž kritizoval třeba i to, pod jaký tlak se sudí ve stánku Manchesteru na Old Trafford dostávají a dokonce i jedovatou slinu o tom, že Ferguson je celý nervózní hlavně z toho, jak to letos Liverpoolu jde.

Nejde o emoce či nepřátelský výlev

Fergusona nezbrzdil ani Jamie Carragher, opora zadních řad Liverpoolu, který se snažil slova svého kouče trochu korigovat a hlavně zasadit do souvislostí. „Rafu to trápilo dlouho a konečně to ze sebe dostal. Nejde o emoce či nějaký nepřátelský výlev, ale o fakta, která s Manchesterem souvisí. Velkým týmům nahrávají velká rozhodnutí a náš kouč měl a má  pocit, že se tomu tak děje na Old Trafford,“ nechal se slyšet Jamie Carragher.

„Musíme se povznést nad všechnu zlobu a hněv. Pak si možná i Benitez všimne, že to, co vykládá, jsou absolutní nesmysly,“ reagoval na Benitezovu kritiku trenér Alex Ferguson, jehož svěřenci sice ztrácí po nedělní výhře na vedoucí Liverpoolu pět bodů, ale dva zápasy mají k dobru.

Reklama

Související témata: