Hlavní obsah

Arsenalu nakonec transfer Aršavina prošel

PRAHA

Zástupci fotbalových týmů anglické Premier League, kteří měli ve čtvrtek v Londýně naplánované jednání, nakonec přimhouřili oči u nezvyklého přestupu Andreje Aršavina ze Zenitu Petrohrad do týmu Arsenalu Londýn. Fotbalová asociace FA se nakonec usnesla, že měli při netradiční uzávěrce všichni stejné podmínky.

Článek

Kanonýrům přišlo totiž vhod, že asociace FA v poslední den přestupního období v pondělí oznámila, že z důvodu špatného počasí, které znemožnilo některé transfery dokončit včas, přijme potvrzení o přestupu hráčů i po avizované 18. hodině středoevropského času. Že je Aršavin hráčem Gunners se definitivně potvrdilo až téměř po čtyřiadvaceti hodinách.

Několik týmů anglické nejvyšší soutěže se s takovým zpožděním nechtělo smířit, aktivní v tomto směru byl hlavně soused Arsenalu v tabulce Aston Villa. Zástupce Hull City Paul Duffen po schůzce mírnil informace objevující se v médiích. „Všechno, co se k tomuto případu objevilo v tisku, byly čiré spekulace,“ řekl Sky Sports šéf aktuálně jedenáctého týmu anglické ligy.

„Premier Leage je spokojená s tím, jak proběhlo vyřízení potřebných dokumentů. Tím je celá věc u konce,“ dodal Duffen. Ten také přiznal, že atmosféra při čtvrtečním jednání nebyla nejkomornější.

„U stolu s občerstvením proběhla jistá neformální konverzace. Ta se ovšem netýkala jednacího programu. Někteří lidé měli potřebu vyjádřit svůj názor, budeme se k tomu muset v budoucnu vrátit,“ řekl na závěr Duffen.

Reklama

Související témata: