Hlavní obsah

Brankář Štěch bude do konce sezony hostovat ve čtvrté lize

LONDÝN

Český fotbalový brankář Marek Štěch zamířil z West Hamu United do týmu čtvrté anglické ligy Wycombe Wanderers, kde bude do konce sezóny hostovat. West ham to v pátek uvedl na svých internetových stránkách.

Článek

Devatenáctiletý Štěch, který dělal ve West Hamu trojku za anglickým reprezentantem Robertem Greenem a dalším českým gólmanem Janem Laštůvkou, tak bude mít první šanci zahrát si v dospělé kategorii. Od svého příchodu do londýnského celku z pražské Sparty v srpnu roku 2006 totiž chytal jen za juniorský výběr West Hamu či za rezervu, kde patřil k hlavním oporám. S prvním týmem od září pouze trénoval.

Ve Wycombe by měl Štěch nahradit dosavadní jedničku Scotta Shearera, který se zranil, a pomoci tak klubu k postupu do třetí ligy. Aktuálně je Wycombe druhý. "Nepřivedl jsem ho, aby dělal dvojku. Marek bude naše jednička," uvedl na oficiálních stránkách klubu trenér Peter Taylor. "Musím poděkovat West Hamu, že nám zapůjčil jednoho z nejlepších mladých brankářů široko daleko. On je to nejlepší, co jsme mohli získat," dodal.

Štěch, který bývá označován za nejtalentovanějšího českého brankáře po Petru Čechovi, se po sezoně vrátí do West Hamu, kde v červenci podepsal pětiletou smlouvu a kde s ním počítají do prvního týmu.

Reklama