Hlavní obsah

Liverpool vyhrál v Manchesteru 4:1 a zdramatizoval boj o titul

LONDÝN/PRAHA

Boj o titul v anglické fotbalové lize bude ještě napínavý. Vedoucí Manchester United prohrál sobotní šlágr s Liverpoolem 1:4 a před svým soupeřem má čtyřbodový náskok a jedno utkání k dobru. Obhájce titulu sice vedl po proměněné penaltě Ronalda, hosté skóre otočili čtyřmi góly. Čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen domácí stoper Vidič.

Článek

Oba celky v týdnu uspěly v Lize mistrů. Manchester vyřadil v osmifinále prestižní soutěže Inter Milán, Liverpool nedal šanci Realu Madrid. Hostující kouč nemohl počítat se zraněným Xabim Alonsem, při rozcvičení si zranil stehenní sval Alvaro Arbeloa.

Domácí do šlágru vstoupili s elánem a zaplněné hlediště Old Trafford sledovalo zajímavou podívanou. Obhájce titulu šel do vedení ve 23. minutě, z penalty uspěl Cristiano Ronaldo. Penaltu zavinil gólman Liverpoolu Pepe Reina, který zbytečně fauloval aktivního Parka.

Vyrovnáno bylo ale o pět minut později. Netypickou chybou se prezentoval Nemanja Vidič, který podcenil dlouhý míč a vzápětí se nechal předskočit Fernandem Torresem. Španělský kanonýr postupoval sám na van der Sara a chytrou střelou do protipohybu srovnal. Obrat se Liverpoolu podařil těsně před koncem poločasu. Evra v pokutovém území podkopl Stevena Gerrarda, který vzápětí sám proměnil penaltu.

Po pauze se domácí tlačili za vyrovnáním, obrana soupeře ale odolávala. Dvacet minut před koncem domácí kouč Ferguson připravil netypické trojnásobné střídání, do hry přišly opory Scholes, Giggs a Berbatov. Po chvíli ale opět chyboval Vidič a musel pronikajícího Gerrarda stáhnout. Rozhodčí alan Wiley po krátké přestávce vytáhl červenou kartu a srbského stopera poslal do kabin. Z následného přímého kopu navíc Fabio Aurelio parádně obstřelil zeď a vstřelil třetí gól. Čtvrtý přidal v nastaveném čase po dlouhém výkopu brankáře Dossena...

Na průběžné čtvrté místo se posunul Arsenal, který si snadno poradil s Blackburnem 4:0. Dvěma góly se blýskl Aršavin. V popředí tabulky se drží také Everton, doma zdolal Stoke 3:1.

Premier League, 29. kolo:
Manchester United - Liverpool 1:4 (23. Ronaldo z pen. - 28. Torres, 44. Gerrard z pen., 77. Aurélio, 90.+1 Dossena), Arsenal - Blackburn 4:0 (2. a 66. Aršavin, 27. a 90.+1 z pen. Eboué), Bolton - Fulham 1:3 (45. K. Davies - 42. Johnson, 56. S. Davies, 88. Kamara), Everton - Stoke 3:1 (18. Jo, 25. Lescott, 90.+2 Fellaini - 52. Shawcross), Hull - Newcastle 1:1 (9. Geovanni - 36. S. Taylor), Middlesbrough - Portsmouth 1:1 (90. King - 30. Crouch), Sunderland - Wigan 1:2 (41. Leadbitter - 12. Watson, 45. N'Zogbia).

Reklama

Související témata: