Hlavní obsah

Fotbalisty Newcastlu povede do konce sezóny Shearer

LONDÝN

Bývalý reprezentační kanonýr Alan Shearer povede fotbalisty Newcastlu United jako dočasný trenér po zbytek sezóny. Tým anglické Premier League, jenž oznámil změnu na svém oficiálním webu, vedl poslední měsíc asistent Chris Hugton. Hlavní kouč Joe Kinnear se zotavuje z operace srdce.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují - ilustrační foto

Článek

Osmatřicetiletý Shearer bude mít před sebou těžký úkol, neboť Newcastle je v tabulce třetí od konce a hrozí mu první sestup do nižší soutěže od roku 1993, kdy se dostal mezi elitu.

Hráči Newcastlu si tak budou muset zvyknout na čtvrtého trenéra v této sezoně, kterou na lavičce zahájil Kevin Keegan. Ten na svou funkci rezignoval v září, poté mužstvo převzal Kinnear.

Shearer, jenž sám za Newcastle hrál od roku 1996 až do ukončení kariéry před třemi lety, působil v poslední době jako komentátor stanice BBC. V roli trenéra se ocitne poprvé, přestože už dříve dostal možnost stát se členem realizačního týmu tohoto mužstva. Premiéru na lavičce si klubový rekordman v počtu vstřelených gólů odbude v sobotu proti Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.