Hlavní obsah

Neznámý mladík vrátil Manchester United do čela Premier League

PRAHA

Ještě v neděli ráno o něm fotbalový svět téměř nevěděl. On však jako střídající hráč Manchesteru United v nastavení utkání 31. kola anglické Premier League proti Aston Ville rozhodl o tom, že tři body zůstanou na Old Trafford. Řeč je o sedmnáctiletém Federicu Machedovi, jenž parádním gólem při svém debutu vrátil Manchester do čela tabulky. „Je to jako ve snu,“ nemohl uvěřit skutečnosti mladý Ital.

Článek

Manchester United na domácím trávníku v neděli proti Aston Ville nepředváděl nijak oslnivý fotbal. V utkání dokonce dvakrát prohrával, což platilo do osmdesáté minuty. Pak se ale druhým gólem prosadil portugalský míčový kouzelník Cristiano Ronaldo. Po dvou minutách v nastavení měl ovšem zápas jinou hvězdu. Po vítězné brance se jí stal italský mladík Macheda.

O takovém zápase ani nesnil

Mezi pozornými fanoušky není Macheda s přezdívkou Kiko úplně neznámým hráčem. Byl to totiž on, kdo před týdnem vsítil za rezervu proti Newcastlu hattrick a nyní se radoval ze svého prvního gólu za A mužstvo. „O takovémto zápase jsem ani nesnil. Utkání sledoval můj otec s rodinou. Jim patří ten gól,“ řekl deníku Sun talentovaný útočník, jenž na ostrovy zavítal před osmnácti měsíci z italského Lazia.

Paradoxem je, že Macheda v Anglii v čase utkání ani být neměl. „Měl jsem namířeno do Itálie k reprezentačnímu utkání, ale lidé z vedení mi řekli, že bych měl zůstat v Manchesteru a posadit se na lavičku,“ prozradil římský rodák okolnosti, které předcházeli jeho dosavadní nejúspěšnější den v kariéře.

Ferguson vrací Machedu na zem

„Zase vedeme ligu a to jsme přesně chtěli. V poslední době se nám nedařilo úplně podle našich představ, ale dostali jsme se z toho,“ těšilo trenéra domácích Sira Alexe Fergusona. I slavný kouč měl pro hráče utkání slova chvály, přesto jeho úspěch nijak nepřeceňoval.

„Jen jsem mu řekl, že odvedl dobrou práci. Bude nyní muset stát nohama pevně na zemi,“ uvědomuje si zkušený manažer, jak by mohla náhlá sláva italský talent zkazit. „V nejbližších dnech se mu dostane ohromné publicity a on se s tím bude muset naučit vypořádat,“ dodal Ferguson.

Reklama

Související témata: