Hlavní obsah

Bent zařídil Tottenhamu výhru 1:0 nad trápícím se Newcastlem

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu porazili ve 33. kole anglické ligy Newcastle na svém hřišti 1:0. Trenér hostů Alan Shearer se ani ve svém třetím utkání nedočkal výhry.

Článek

Jedinou branku dnešního zápasu zaznamenal nejlepší střelec Spurs Darren Bent, který ve 24. minutě po pasu Chorvata Modriče nadvakrát překonal brankáře Harpera. V lize skóroval pojedenácté v sezoně.

Newcastle už osm zápasů čeká na výhru a zůstal na devatenáctém místě tabulky s čtyřbodovou ztrátou na nesestupové příčky.

Manchester City porazil na svém hřišti poslední West Bromwich 4:2. Skóre otevřel už v osmé minutě nejlepší střelec City Robinho, který po přesné Irelandově přihrávce nedal střelou z voleje šanci brankáři Carsonovi a přerušil dlouhou sérii bez vstřeleného gólu. Brazilský kanonýr, který zaznamenal v sezoně celkem 12 ligových branek, se trefil poprvé v kalendářním roce 2009.

Dvoubrankové vedení zajistil domácím Onouha, hosté však dvěma góly Brunta vyrovnali. Vedení vrátil domácím proměněnou penaltou další Brazilec Elano, pojistku přidal ve čtvrté minutě nastavení střídající útočník Sturridge. V sestavě WBA chyběl kvůli problémům s kolenem útočník Roman Bednář.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Tottenham - Newcastle 1:0 (24. Bent), Manchester City - West Bromwich 4:2 (8. Robinho, 21. Onuoha, 56. Elano z pen., 90.+4 Sturridge - 37. a 54. Brunt).

Reklama