Hlavní obsah

West Bromwich po prohře s Liverpoolem sestoupil z Premier League

LONDÝN

Fotbalisté West Bromwiche jsou prvním sestupujícím týmem z anglické Premier League. V předposledním kole jejich osud zpečetila domácí prohra 0:2 s Liverpoolem, do druhé ligy putují po ročním působení mezi elitou.

Článek

Birminghamský celek, který v neděli suspendoval českého útočníka Romana Bednáře do vyřešení jeho kauzy s údajným nákupem drog , sestoupil za posledních sedm sezon už potřetí. Liverpool si naopak výhrou pojistil druhou příčku za mistrovským Manchesterem United.

Skóre utkání otevřel ve 28. minutě po hrubé chybě obránce Martise liverpoolský kapitán Gerrard, který po samostatném úniku s jistotou přehodil vybíhajícího brankáře a dal už šestnáctý ligový gól v sezoně. Druhou branku vstřelil po hodině hry nizozemský záložník Kuijt, který se po individuální akci prosadil přesnou střelou k tyči.

Stejné vítězství slavila Chelsea na svém hřišti proti Blackburnu. U obou gólů byl francouzský útočník Anelka. Už ve 4. minutě vybídl přesným centrem ke skórování krajana Maloudu, druhý pak zaznamenal po hodině hry sám a osmnáctou trefou v sezoně se dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Ronalda z Manchesteru United.

Petr Čech nebyl v domácí brance vytížený jako hostující Robinson, ale přesto pomohl svému týmu několika důležitými zákroky a vychytal 19. čisté konto v ligové sezoně.

Anglická liga - 37. kolo:
West Bromwich - Liverpool 0:2 (28. Gerrard, 63. Kuijt), Chelsea - Blackburn 2:0 (4. Malouda, 58. Anelka).

Reklama

Související témata: