Hlavní obsah

Wenger zůstává v Arsenalu a už si vybírá mladé posily

DUBAJ

Trenér Arséne Wenger nadále povede fotbalisty Arsenalu. Potvrdil to předseda klubu Ivan Gazidis, který tak vyvrátil spekulace o možném odchodu francouzského kouče do Realu Madrid. Wenger má prý jednoznačnou podporu vedení a v klubu zůstane minimálně do roku 2011, kdy mu končí současná smlouva.

Článek

"Jednoznačně zůstane. My jsme to řekli, on to řekl. Má plnou podporu akcionářů," řekl Gazidis agentuře AP během svého pobytu v Dubaji. "Věříme ve strategii, kterou jsme nastolili," dodal.

Wenger, který je v Arsenalu již 13 let, chce pokračovat v práci s mladými fotbalisty, které si do Arsenalu přivedl. Navíc si již vytipoval další nadějné hráče, jež se pokusí v létě získat. Zájem má především o dvojici záložníků z francouzského Lille Edena Hazarda a Yohana Cabayeho.

Zatímco třiadvacetiletý Francouz Cabaye by měl být defenzivnější posilou do středu zálohy, Hazard má být sázkou do budoucnosti především ve hře v křídelních prostorech. Osmnáctiletý Belgičan dostal od bývalého trenéra Lille Claude Puela přezdívku "Malý Messi" a je považován za největší talent belgické reprezentace, za kterou již nastoupil ve čtyřech zápasech. V této sezoně odehrál většinu zápasů francouzské ligy a připsal si čtyři branky. O oba hráče se kromě Arsenalu výrazně zajímá i Chelsea, Inter Milán či Manchester United.

Wenger má v hledáčku kromě dvojice z Lille i osmnáctiletého útočníka Henriho Saiveta z Bordeaux a devatenáctiletého stopera Mamadou Sakha z Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: