Hlavní obsah

Čech si udržel neporazitelnost v Anglickém poháru a má trofej

LONDÝN

I nadále platí, že gólman Petr Čech v Anglickém poháru neprohrává. Brankář Chelsea v sobotu nastoupil ve finále proti Evertonu ke svému čtrnáctému zápasu v nejstarší fotbalové soutěži světa a počtrnácté zvítězil. Prestižní trofej získal s londýnským klubem stejně jako předloni.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech během finále FA Cupu proti Evertonu

Článek

"Jsem rád, že ta má série vydržela," uvedl Čech na svém webu po vítězství 2:1 ve Wembley. "Moc mě těší, že jsme sezonu zakončili ziskem Anglického poháru. V sezoně jsme měli hodně pozitivních momentů, jen ta trofej nám chyběla. Teď ji máme," prohlásil gólman, jehož tým skončil třetí v anglické lize a v Lize mistrů vypadl v semifinále s pozdějším šampiónem Barcelonou.

Finále však začal lépe Everton, který se ujal vedení díky nejrychlejší brance v historii soutěže, když Čecha překonal Louis Saha už po 25 sekundách. "Určitě jsme si dnes zasloužili vyhrát, protože jsme dokázali výborně zareagovat na velmi rychlý gól soupeře, což nebyla jednoduchá situace," konstatoval gólman Chelsea, která vyhrála Anglický pohár popáté.

"Všichni v mužstvu si trofej zasloužíme za to, jak jsme celou sezonu poctivě makali. Je to i krásné loučení s trenérem Hiddinkem, který má velkou zásluhu na tom, jak jsme se zvedli v druhé polovině sezony," uvedl Čech.

První start v Anglickém poháru absolvoval až dva a půl roku po přestupu do Chelsea v lednu 2007, protože předtím dostával v pohárové soutěži přednost Ital Carlo Cudicini.

Reklama