Hlavní obsah

Manchester může přijít i o Téveze, který se odmítá do klubu vrátit

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United se budou muset v příští sezóně obejít zřejmě i bez Carlose Téveze. Ten totiž podle deníku Guardian oznámil trenéru Alexi Fergusonovi, že se do týmu po dovolené už nevrátí. Klub nemá ve vztahu k pětadvacetiletému Argentinci téměř žádnou moc, protože v něm dva roky jen hostoval.

Článek

Podle Guardianu Tévezovi vadí především fakt, že pod Fergusonem nepatří v klíčových zápasech do stabilní základní sestavy. Vedení Manchesteru ho prý naopak považuje za přeceňovaného a přeplaceného.

Jiného názoru jsou zřejmě v Manchesteru City, který je s Tévezem anglickými médii již delší dobu spojován a zájem o podsaditého útočníka nepopírá. Tévez už prý dostal nabídku dvouleté smlouvy, která by mu měla vydělat asi 140 tisíc liber (asi 4,44 miliónu korun) týdně, tedy o tři čtvrtiny více než v United.

Každý, kdo se bude o Tévezovy služby v budoucnosti snažit, ale čeká ještě jeden zádrhel. Hráč je stále smluvně vázán s íránsko-britským obchodníkem Kia Joorabchianem, od nějž si jej v roce 2007 pronajal West Ham a zle na to doplatil. Vlastnictví hráče třetí stranou je v Británii stále zakázáno, a tak musel West Ham zaplatit na pokutách a odškodném sestoupivšímu Sheffieldu zhruba 30 až 40 miliónů liber.

United nakonec zákon obešli tím, že Téveze získali jen na dvouleté hostování z West Hamu. Manchester City bude podle deníku muset zaplatit za případný Tévezův přestup asi 25,5 miliónu liber, zájem prý má ale i Liverpool.

Reklama

Související témata: