Hlavní obsah

Rosickému začala příprava s Arsenalem v dešti

LONDÝN

Fotbalistům Arsenalu v úterý začala příprava na novou sezónu. V tréninkovém centru v Hertfordshiru nechyběl ani český záložník Tomáš Rosický, který kvůli zranění za londýnský klub nastoupil k soutěžnímu utkání naposledy loni v lednu.

Článek

Na prvním tréninku před novou sezónou přivítal hráče kromě trenéra Arséna Wengera i hustý déšť. Francouzský kouč zatím nemohl vést kompletní tým protože útočník Theo Walcott a obránce Kieran Gibbs, kteří hráli za Anglii na mistrovství Evropy do 21 let, a záložník Cesc Fábregas, jenž hrál se Španělskem na Poháru FIFA, dostali vzhledem k reprezentačním povinnostem delší volno a k týmu se připojí o pár dní později.

Kromě osmadvacetiletého kapitána české reprezentace Rosického se tak Wengerovi hlásili například posila z Ajaxu Thomas Vermaelen, útočník Eduardo, obránce William Gallas, záložník Samir Nasri a útočník Andrej Aršavin. Dorazil také stoper Philippe Senderos, kterému skončilo hostování v AC Milán.

Rosický po vleklých zdravotních potížích začal s týmem naplno trénovat v polovině května. Před tím se připravoval individuálně.

Český záložník odehrál poslední soutěžní zápas za Arsenal loni v lednu. Od té doby laboroval se zraněním podkolenní šlachy a podrobil se dvěma operačním zákrokům. Na začátku března se zdálo, že osmadvacetiletý záložník naskočí do plné přípravy, ale jeho návrat zpozdily drobné problémy s třísly, které přičítali lékaři dlouhé pauze.

Reklama

Související témata: