Hlavní obsah

Kalou je blízko přestupu z Chelsea do Arsenalu

LONDÝN/PRAHA

Kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger si již vyhlédl náhradu za Emmanuela Adebayora, který přestoupil do Manchesteru City. Do týmu Kanonýrů by měl v brzké době přestoupit spoluhráč Petra Čecha z Chelsea Salomon Kalou. Sám útočník by se podle svých slov přestupu nebránil.

Článek

Jen nerad kývl Wenger na odchod Adebyora z Arsenalu. Po podpisu smlouvy dokonce obvinil své vlastní fanoušky z toho, že forvarda Toga z Emirates Stadium vyhnali. Přesto byl nucen poohlédnout se po Adebayorově náhradě. A zdá se, že ji našel v útočníkovi Chelsea Salomonovi Kalouovi.

Sám útočník Pobřeží Slonoviny by se přestupu nebránil. V týmu ze Stamford Bridge nedostává tolik příležitostí a nový kouč Blues Carlo Ancelotti do nové sezóny počítá na hrotu hlavně s dvojicí Drogba, Anelka. Kalou navíc před nedávnem prohlásil, že je snem každého fotbalisty hrát pod trenérem Wengerem.

Hrát pod Wengerem je snem všech hráčů

„On (Wenger) je opravdu úžasný kouč a já vím, že každý hráč na světě sní o tom, aby si pod ním mohl zahrát,“ citovala stránka The Sun třiadvacetiletého fotbalistu. „Cítím k němu velký respekt, je jedním z nejlepších trenérů na světě,“ myslí Kalou.

„Arsenal předvádí velké věci a sledování jejich hry je skvělý zážitek,“ pokračoval Kalou ve chvále na Wengerovu práci.

Bývalému hráči Feyenoordu Rotterdam by se jeho sen mohl splnit. Wenger, který sází zejména na mladé fotbalisty, si Kaloua vyhlédl jako letní posilu. Na Stamford Bridge poslal nabídku ve výši 6 miliónů liber. Odpověď z Chelsea přišla záhy - vedení Blues požaduje o dva milióny více.

Pokud by Gunners zvýšenou cenu za Kaloua akcepotvali, útočník se může těšit na pětiletý kontrakt, který by mu týdně zajistil příjem 60 000 liber. V Arsenalu by se potkal i s českým záložníkem Tomášem Rosickým, jenž se po vleklém zranění vrací na fotbalové trávníky.

Reklama

Související témata: