Hlavní obsah

Spor trenéra Keegana s Newcastlem o miliony posoudí arbitráž

LONDÝN

Arbitrážní komise Premier League v pondělí posoudí spor trenéra Kevina Keegana a jeho bývalého zaměstnavatele Newcastlu United. Keegan byl podle svých slov loni v září k odchodu z klubu donucen a vlastník klubu Mike Ashley navíc zasahoval do jeho pravomocí. Jako odstupné žádá dvojnásobný držitel Zlatého míče osm miliónů liber (233 miliónů korun), druhá strana mu chce nabídnout dva milióny.

Článek

Keegan začal o odstupné usilovat brzy po svém propuštění. Tvrdil, že Ashley a ředitel fotbalových operací Dennis Wise prováděli hráčské transfery bez jeho vědomí, ačkoli měl mít Keegan poslední slovo. Vedení klubu, který sestoupil do druhé ligy, argumentuje tím, že trenér odešel dobrovolně.

Případ měl původně být vyřešen už do loňských Vánoc. Newcastle má velké finanční potíže a Ashley se ho snaží prodat. I případný osmimilionový dluh bývalému trenérovi však odrazuje potenciální kupce.

Podle britských médií hrozí i možnost, že spor budou nakonec řešit civilní soudy, čemuž chce arbitrážní komise předejít.

Reklama

Související témata: