Hlavní obsah

V Anglii se to fackuje, naposledy letěl k zemi nástupce Rosického Wilshere

PRAHA

Jen pár dní poté, co se fackou do tváře fanouškovi prezentoval po derby v Manchesteru útočník City Craig Bellamy, byl k vidění podobný zákrok i v úterním zápase 3. kola Carling Cupu mezi Arsenalem a West Bromwich Albionem. Hostující Jerome Thomas v první půli dal ránu hráči Kanonýrů Wilshereovi, který chytnul druhou o zem. Thomas šel po červené kartě ze hřiště a jeho celek prohrál 0:2.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Fotbalista Arsenalu Jack Wilshere gestikuluje po vyloučení Jeromeho Thomase z West Bromwiche.

Článek

Celý incident se odehrál ve 37. minutě. Hráči se dostali do kontaktu, když společně bojovali o míč. Záložník West Bromwiche poté nabídl Wilshereovi potřásání ruky na usmířenou, což Kanonýr odmítl a neodpustil si verbální připomínku. Odpověď byla rychlá. Facka od Thomase sedmnáctiletého středopolaře Arsenalu poslala okamžitě k zemi.

O situaci, která se v první půli na trávníku odehrála, neměl kouč londýnského celku Arséne Wenger dobrý přehled. „Opravdu nevím, co se tam přesně stalo. Mé oči už nejsou nejbystřejší a s ušima jsem na tom ještě hůř,“ prozradil zkušený francouzský trenér pro klubový web.

Wilsherea prý protihráč nakopl

„U postranní čáry jsem nic neslyšel. Thomas dal o sobě vědět, nějakým způsobem zareagoval, ale v takových situacích musíte držet své nervy na uzdě. Jestli se dá jeho chování omluvit? Nevím. Jack Wilshere vypadal taky naštvaně, prý ho protihráč nakopl,“ nechal se slyšet Wenger.

Kdo ví, jestli se v tu chvíli v Thomasi neprojevila i frustrace z toho, že se jako jednadvacetiletý talent do kádru Arsenalu neprobojoval, když se o to v sezónách 2001-04 marně pokoušel. „Byl ještě mladý, trochu impulsivní, ale talentovaný. Jsem rád, že se dostává do své nejlepší formy, protože s míčem na noze byl vždy velice nebezpečný. Navíc našel i sebevědomí, které mu dříve trochu chybělo,“ řekl ke svému bývalému svěřenci Wenger.

Český reprezentační záložník Tomáš Rosický nebyl v pohárovém zápase ani na lavičce, a že mu v podobě mladého Angličana Wilsherea roste silná konkurence, přiznal i sám kouč Kanonýrů. „Do budoucna ho vidím jako tvůrce hry ze středu pole. Pro jeho vývoj je ale teď dobře, že operuje po celé šíři hřiště, zleva i zprava,“ řekl na adresu Wilsherea Wenger.

Reklama

Související témata: