Hlavní obsah

Čech se nechal vyloučit. A Chelsea poprvé v sezóně padla

LONDÝN

Český brankář Chelsea Petr Čech byl jednou z hlavních postav sobotního utkání 7. kola Premier League mezi Wiganem a Chelsea. Reprezentační gólman několika skvělými zákroky podržel nejistou obranu svého týmu, v 51. minutě byl ale vyloučen a Chelsea podlehla Wiganu 1:3. Tomáš Rosický v dresu Arsenalu odehrál posledních dvaadvacet minut, Kanonýři porazili Fulham 1:0. Tři body si za přesvědčivé výhry připsaly i Liverpool, Manchester United i Tottenham.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Smutný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Chelsea vstoupila do utkání proti Wiganu aktivně, přesto to byli domácí, kdo poprvé slavil branku, a zbytek prvního poločasu to ovlivnilo. Ještě ve 14. minutě Čech Blues zachránil, když zlikvidoval střelu Jasona Scotlanda, o dvě minuty později ale domácí zahráli rohový kop nakrátko, na centr N´Zogbii si naběhl Titus Bramble a hlavičkou o zem poslal domácí do vedení.

Wigan nezažívá nejlepší vstup do sezóny, přesto byl po vstřeleném gólu lepším týmem na trávníku. Naopak rozehrávka a obrana Chelsea byla jako vyměněná od úvodních zápasů letošního ročníku, vždyť svěřenci Carla Ancelottiho ještě neprohráli. Čech svůj tým v první půli zachránil ještě jednou. Šest minut před odchodem do kabin se do stoprocentní šance dostal Emmerson Boyce, z hranice malého vápna ale nastřelil pouze dobře postaveného českého brankáře.

Český reprezentační brankář byl ústřední postavou i druhé půle. A ta začala pro hosty dobře. Už ve 47. minutě totiž utekl domácí obraně Malouda a naservíroval Drogbovi přihrávku do pokutového území. Útočník Pobřeží Slonoviny skóroval se štěstím - brankáři Kirklandovi prošel míč mezi nohama.

Důležitý okamžik se odehrál v 51. minutě. Hugo Rodellega totiž utekl obráncům Chelsea a řítil se sám na českého brankáře. Čech proti němu vyběhl a při zákroku domácí útočník škrtl o nohu brankáře Blues. Rodellega upadl, rozhodčí Phil Dowd ukázal Čechovi červenou kartu a nařídil pokutový kop. Po následné exekuci se radoval z branky sám postižený Rodellega, jenž prostřelil Čechova náhradníka Hilária. Třetí gól do branky Chelsea vstřelil v nastaveném čase Paul Scharner.

Rosický u výhry Arsenalu

Naopak tři body slavil další český reprezentant působící v Premier League. Tomáš Rosický z Arsenalu zasáhl do zápasu s Fulhamem až v 68. minutě, kdy střídal Andreje Aršavina. V té době již Kanonýři vedli. V 52. minutě totiž Fabregas skvěle vysunul Van Persieho, který nezaváhal. Arsenal porazil Fulham 1:0.

Torres hattrick, Keane góly čtyři

Manchester United se představil na hřišti Stoke a dlouho se nemohl proti outsiderovi zápasu prosadit. To se obhájci titulu podařilo až v 62. minutě, když se trefil Dimitar Berbatov. O patnáct minut později se navíc prosadil i John O´Shea. Manchester porazil Stoke 2:0.

I další z kandidátů na titul, Liverpool, si připsal tři body za snadné vítězství. Svěřenci Rafaela Beníteze rozstříleli Hull 6:1. Hattrick si připsal španělský šutér Fernando Torres. Vysokou výhru si připsal i Tottenham, jenž rozdrtil Burnley 5:0. Hned ze čtyř zásahů se radoval Robbie Keane.

Neúspěšní byli naopak fotbalisté Aston Villy. Ti sice už od třetí minuty vedli na hřišti Blackburnu po brance Agbonlahora, domácím se však podařilo zápas otočit. Vítěznou branku na 2:1 vstřelil David Dunn v 88. minutě z pokutového kopu. Rovers přitom hráli od 68. minuty v oslabení po vyloučení Grelly.

V tragickém vstupu do sezóny pokračují fotbalisté Portsmouthu, kteří i sedmý zápas v řadě prohráli. Tentokrát s Evertonem. O jediný gól zápasu se postaral ve 42. minutě Louis Saha. Portsmouth zažívá nejhorší vstup do nového ročníku soutěže za posledních 79 let.

Sobotní program Premier League zakončí zápas Fulham - Arsenal.

Premier League - 7. kolo:
Portsmouth - Everton 0:1 (42. Saha), Birmingham - Bolton 1:2 (84. Phillips - 10. Cohen, 86. Yong Lee), Blackburn - Aston Villa 2:1 (24. Samba, 89. Dunn z pen. - 3. Agbonlahor), Liverpool - Hull 6:1 (12., 28. a 47. Torres, 61. Gerrard, 88. Babel, 90.+1 Riera - 15. Geovanni), Stoke - Manchester United 0:2 (62. Berbatov, 77. O'Shea), Tottenham - Burnley 5:0 (18. z pen., 74., 78. a 87. Keane, 33. Jenas), Wigan - Chelsea 3:1 (16. Bramble, 53. Rodallega z pen., 90.+1 Scharner - 47. Drogba), Fulham - Arsenal 0:1 (52. Van Persie).

Reklama

Související témata: