Hlavní obsah

VIDEO: Faulovali mě, zlobí se po prohře Chelsea Čech

BIRMINGHAM/PRAHA

Petr Čech nezažívá žádné příjemné období. Na konci září si v anglické fotbalové Premier League vyzkoušel, jaké to je odejít do kabin po červené kartě, aby jeho spoluhráči později prohráli s Wiganem. Poté zhasly naděje českých fotbalistů na účast na mistrovství světa v Jihoafrické republice a po návratu do branky Chelsea musel lovit dvakrát míč ze sítě. Jeho Chelsea tentokrát podlehla Aston Ville 1:2.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Naštvaný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

A přitom měli zápas svěřenci Carla Ancelottiho rozehraný víc než dobře. Už ve 14. minutě poslal Blues do vedení Didier Drogba, jehož střelu gólman Villans Brad Fridel podcenil. Chelsea však doplatila na špatné bránění standardních situací. Ještě do konce první půle srovnal skóre Dunne a po změně stran o zisku tří bodů rozhodl Collins.

A právě jeho rozdílový gól Čecha pořádně rozlítil. „Rozhodly dva rohy, které jsme nedokázali uhlídat. Při tom druhém hrálo roli i to, že mě Carew při vybíhání nedovoleně zatáhnul za dres a pravou ruku a tím mi zabránil, abych dosáhl na míč před Collinsem,“ řekla pro svůj oficiální web reprezentační brankářská jednička.

A zpomalené záběru dávají Čechovi za pravdu. Ostatně, podívat na celou situaci se můžete sami. „Jinak bych tento balón jednoduše chytil a měl ho,“ ubezpečuje fanoušky Chelsea Čech. „Škoda ztracených bodů, především ve druhém poločase jsme měli dost příležitostí k tomu, abychom přinejmenším vyrovnali stav utkání, ale bohužel se tak nestalo,“ smutnil Čech.

Na první příčku v Premier League se tak prokousal Manchester United, který má po výhře nad Boltonem o jeden bod víc než druhá Chelsea. V příštím kole se však Rudí ďáblové představí na hřišti Liverpoolu, Blues přivítají Blackburn.

Reklama

Související témata: