Hlavní obsah

Pavljučenko je psychicky na dně, trápí ho pozice střídajícího hráče

LONDÝN

Je zklamaný a psychický zdeptaný. Ruský útočník Roman Pavljučenko jen vysedává na lavičce Tottenhamu Hotspur a když už se dostane na hřiště, podává mizerné výkony. Může za to prý nedůvěra kouče Harryho Redknappa, který dává před Rusem přednost ostatním forvardům týmu.

Článek

Naposledy nastoupil sedmadvacetiletý kanonýr v úterním utkání Carling Cupu proti Evertonu. Ani jednou se však gólově neprosadil a dá se tak očekávat, že i nadále bude chybět v základní sestavě. Tottenhamu se totiž od začátku sezóny daří a vítězné mužstvo se nemění...

„Jeho výkon souvisí s psychickými problémy. A není se co divit, vysedávání na střídačce není dobré pro žádného hráče,“ prozradil pro The Sun hráčův agent Oleg Artemov.

Přivedl ho Ramos, ten však v klubu již není

Pavljučenka si ze Spartaku Moskva přivedl kouč Juande Ramos, jenž však posléze klub opustil a nahradil jej Harry Redknapp, který preferuje trojici dalších ofenzivních fotbalistů - Jermaina Defoea, Robbieho Keana a Petera Crouche. Ruský reprezentant se tak do akce příliš často nedostane.

„Romanovy city jsou velmi zasaženy nedůvěrou trenéra, který dává přednost jiným útočníkům,“ potvrzuje Artemov, jenž se obává, aby kvůli herní nepravidelnosti nepřišel Pavljučenko i o pozvánku do reprezentace. „Mistrovství světa je příští léto, což je za půl roku. A pokud bude sedět na střídačce, bude to velká rána i pro jeho reprezentační kariéru,“ uvedl ruský agent. Rusko však na světovém šampionátu ještě není, v baráži se střetne se Slovinskem.

„Pavljučenkův výkon proti Evertonu byl velmi ovlivněn jeho nejistou budoucností v Tottenhamu. Snad se vody pročistí, až se opět setkáme s Redknappem. To plánujeme udělat po barážovém utkání Ruska proti Slovinsku v listopadu,“ upřesnil Artemov.

Reklama

Související témata: