Hlavní obsah

Vyřazení z Carling Cupu Chelsea nemrzí, prioritou je Premier League

LONDÝN

Již ve čtvrtfinále přišli fotbalisté Chelsea, za které tentokrát nenastoupil brankář Petr Čech, o možnost zisku trofeje v Carling Cupu, když podlehli Blackburnu po penaltovém rozstřelu. A svůj díl viny na tom nese i trenér Blues Carlo Ancelotti, který zatím sbíral se svým týmem jen dobré výsledky. V poločase totiž vystřídal tři hráče a po zranění Salomona Kaloua musel jeho tým dohrávat v deseti hráčích.

Foto: Marco Bucco, Reuters

Trenér Carlo Ancelotti

Článek

Vedoucímu týmu Premier League se nevydařil první poločas, který fotbalisté Chelsea prohráli 0:1 a italský stratég vyslal do druhé půle tři čerstvé hráče. Nováčky Gaela Kakutu, Jeffrey Brumu a zkušeného útočníka Didiera Drogbu. „Obvykle nestřídám tři hráče o poločase, ale tentokrát to bylo proto, aby hráči získali zkušenosti,“ vysvětloval Ancelotti na oficiálních stránkách Chelsea svůj překvapivý tah.

Povedl se mu zčásti. Drogba totiž po třech minutách na hřišti vyrovnal a Kalou poslal svůj tým v 52. minutě do vedení. Překvapením bylo nasazení dvou mladíčků. „Kakuta hrál velmi dobře a Bruma hrál velmi dobře,“ vysvětlil stroze svůj čin Ancelotti, ale poté se rozpovídal. „Oni budou hrát za náš tým v budoucnosti, protože jsou to velmi kvalitní hráči. Pro ně to byl velký zápas, protože posbírali velké množství zkušeností. A za to jsem rád,“ stál si za svým tahem Ital.

„Na hřišti jsme měli dobrý tým, ale první půle se nám nepovedla. Druhý poločas už byl lepší a na to, že jsme hráli v oslabení, jsme ukázali, že máme bojovného ducha, dobrou mentalitu a to je do budoucna to nejlepší,“ zůstával Ancelotti pozitivní.

V penaltovém rozstřelu selhali Ballack a Kakuta

Během druhého poločasu se ale zranil střelec druhé branky Chelsea Kalou a jeho tým musel dohrávat v oslabení. „Zvolili jsme risk a Kalou se zranil, tak jsme zápas dohráli v deseti mužích,“ vysvětlil Anceloti. Chelsea musela odehrát v oslabení i celé prodloužení, v němž nejdříve prohrávala po proměněné penaltě McCarthyho, ale naději v podobě pokutových kopů vykřesal v nastaveném čase v prodloužení Ferreira. V rozstřelu však byli neúspěšní Ballack a právě Kakuta.

Vypadnutí z Carling Cupu však nevnímá nijak tragicky. „Tento týden pro nás byly a jsou důležité zápasy Premier League s Arsenalem (Chelsea zvítězila 3:0) a proti Manchesteru City (v sobotu 5. prosince),“ dal nahlédnout do priorit týmu kouč.

V táboře Blackburnu samozřejmě zavládlo nadšení. „Chelsea mohla hrát v silnější sestavě, ale to je věcí trenéra. Dostali jsme šanci na postup do dalšího kola a my ji využili,“ těšilo asistenta trenéra Neila McDonalda, který zastupuje Sama Allardyce, jenž se zotavuje po operaci srdce.

„Bylo to vzrušující. V zápasech, které rozhodnou až pokutové kopy, jsou vždy všichni napnutí jako struny. Tuhle chvíli si užíváme, protože je vždy fantastické, když se podaří porazit tým z velké čtyřky,“ dodal McDonald, jehož tým narazí v semifinále na Aston Villu. Druhou dvojici tvoří Manchester United a Manchester City.

Reklama

Související témata: