Hlavní obsah

Čech: Bez Drogby si v Chelsea poradíme

PRAHA

Absence Didiera Drogby, Salomona Kaloua, Michaela Essiena a Johna Obi Mikela by se během blížícího se Afrického poháru národů neměla podepsat na výkonech londýnské Chelsea. To si myslí její brankář Petr Čech, podle něhož hvězdné trio dokáže na hřišti nahradit někdo jiný z širokého kádru londýnského velkoklubu.

Článek

Je možné, že kvarteto fotbalistů Drogba, Kalou, Essien a Mikel bude Chelsea od konce prosince chybět až pět týdnů. Všichni čtyři totiž budou reprezentovat své země na nadcházejícím Africkém poháru národů. I když pro Blues půjde o citelnou ztrátu, pořád si brankářská jednička Londýňanů Čech myslí, že si bez nich vedoucí celek Premier League dokáže poradit.

„Myslím si, že rotace hráčů, kterou jsme doposud aplikovali, nám vycházela. Doufám proto, že se nám bude podobně dařit i teď,“ citoval Čechova slova server The London Informer. „Samozřejmě, že nám tito hráči budou chybět. Stále ale máme do ledna šanci se na tuto situaci dostatečně připravit. Už dříve jsme věděli, že to nastane, tak se s tím musíme vypořádat,“ nedělal si alibi český reprezentační gólman.

Prostor pro ostatní

„V kádru máme kvalitní hráče, kteří dostanou prostor. Pevně věřím, že se předvedou v tom nejlepším světle,“ poznamenal Čech. Chelsea sice v nejbližších týdnech nečeká boj s žádným týmem ze špičky nejvyšší anglické soutěže, přesto Blues nemohou podcenit žádný zápas. V neděli se o tom sami přesvědčili, když na půdě předposledního West Hamu remizovali jen 1:1.

První tým Premier League čekají bez Drogby a spol. dva domácí zápasy proti Sunderlandu a Birminghamu City. Fotbalisté Blues zavítají také do Hullu a Burnley. Navíc svěřenci kouče Carla Ancelottiho mají na programu duel třetího kola FA Cupu proti Watfordu.

Reklama

Související témata: