Hlavní obsah

Pavljučenko už má Tottenhamu dost, Petrohrad ho za 10 miliónů vykoupí

PETROHRAD

Ruský legionář ve službách fotbalového Tottenhamu Roman Pavljučenko na scéně Premier League končí a vrací se domů. Podle informací Daily Mirror se už vedení Tottenhamu dohodlo se Zenitem Petrohrad, který osmadvacetiletého útočníka z Anglii vykoupí za 10 miliónů liber.

Článek

Velké naděje, jež Pavljučenkův příchod na ostrovy provázely, se nenaplnily. Poté, co z Tottenhamu odešel kouč Ramos, jenž si ruského reprezentanta vyhlédl a dával mu pravidelně příležitost, se z něho stal jen náhradník a se svou rolí nebyl pochopitelně spokojen.

V první sezóně nastoupil Pavljučenko v Premier Lague v 28 utkáních a dal pět branek. Po příchodu nového trenéra Reddknappa však osmadvacetiletý útočník vysedával v Tottenhamu většinou pouzena lavičce a střídal. V letošní sezóně odehrál za Kohouty pouze 65 minut na nedal ani gól, takže se stal příliš luxusním a hlavně drahým zbožím. Ani jemu ale samozřejmě nebylo a není po chutim, že se na trávník nedostává.

Chybí mu rodina

Zájem o jeho služby sice projevil Fulham, ale třeba také AS Řím nebo Galatasaray Istanbul, ale Pavljučenko dával podle servru Sportbox.ru přednost návratu domů. „Chybí mi domov a rodina, chtěl bych zpátky do Ruska,“ přiznával.

Zenit Petrohrad jeho touhu vyslyšel a je ochoten zaplatit Tottenhamu požadovaných deset miliónů liber. Pavljučenko bude další velkou posilou, neboť přestup Alaxandera Keržakova z moskevského Dinama za čtyři milióny eur už je dohodnutý a transfer dánského reprezentanta Mikaela Lumba z Aaarhusu stvrzený.

Petrohrad současně lanaří teprve šestnáctiletého zázračného gruzínského mladíka Georgije Čandirije, kterého objevila Barcelona a jenž v současnosti hraje za její rezervu. Údajně je největším talentem, jaký se na fotbalové scéně za poslední léta objevil.

Reklama

Související témata: