Hlavní obsah

VIDEO: Byla, nebo ne? Trenéři Liverpoolu a Arsenalu se přou o penaltu

LONDÝN

Není divu, že se po středeční prohře 0:1 na půdě Arsenalu oháněl kouč Liverpoolu Rafael Benítez kde čím, aby prohru svých svěřenců omluvil. Jeden argument se mu ovšem upřít nedá. V nastavení zápasu se po standardní situaci Reds odrazil míč od Fabregasovy ruky. Trenér hostí se pak po utkání dožadoval pokutového kopu. „Podle mě to penalta být měla. Bylo to téměř jasné,“ zlobil se Benitez.

Článek

Ze tří bodů se na Emirates Stadium ve 26. kole Premier Leagaue radovali domácí Kanonýři, neboť ve druhé půli po Rosického centru vsítil jediný gól zápasu Diaby. Trenér Liverpoolu Rafael Benítez se ovšem po konečném hvizdu rozhodčího cítil ukřivděný, jelikož se domníval, že po hraní ruky Fabregasem měla být v nastaveném čase odpískaná penalta.

„Podle mě to penalta být měla. Bylo to téměř jasné,“ zlobil se v reakci pro Sky Sports Benitez. „Sudí řekl našim hráčům, aby si dávali pozor na zvednuté ruce. Vůbec jsem potom při sledování zpětného záběru nepochopil, jak Fabregasovu ruku nemohl nevidět,“ poznamenal kouč Liverpoolu. „Nejde jen ale o tento moment, minimálně jeden bod jsme si zasloužili i za aktivitu ve druhé půli,“ dodal.

S vyřčením verdiktu nad Fabregasovou rukou byl pak pochopitelně zdrženlivější kouč domácích Arséne Wenger. „V první řadě k zahrání standardní situace, po níž měla být údajně Fabregasovi odpískaná ruka, vůbec dojít nemělo. Steven Gerrard si šel pro faul a dostal ho. To bylo pro nás trochu kruté,“ mínil Wenger.

Naopak stratég domácích měl pocit, že to byl právě jeho celek, jenž byl ochuzen o pokutový kop. Ve druhé půli byl totiž za přihraný faul ve vápně hostů Bendtner potrestán žlutou kartou. „Myslím, že se jednalo o penaltu. Ještě se ale musím podívat na záznam, abych viděl, jestli se ho dotknul, nebo ne. Jestli to bylo přihrané, nebo ne. Já doufám, že nebylo,“ řekl po utkání Wenger.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz .

Reklama

Související témata: