Hlavní obsah

VIDEO: Příšerný zákrok na Ramseyho z Arsenalu. Odnesli ho se zlomenou nohou

LONDÝN

Když se záložník Arsenalu Aaron Ramsey v sobotním utkání anglické ligy na hřišti Stoke skácel k zemi, nevypadalo to s ním vůbec dobře. Ostře do něj zajel domácí obránce Ryan Shawcross a zlomil mu holenní i lýtkovou kost. Někteří hráči schovávali hlavu do dlaní, jiní prudkými gesty přivolávali zdravotníky. Ramsey musel z hřiště na nosítkách s kyslíkovou maskou na obličeji.

Článek

Okamžitě z trávníku zamířil devatenáctiletý velšský talent do nemocnice, kde byl následně operován. Podle oficiálních stránek londýnského klubu bude mimo hru minimálně do konce sezony.

"Zlomené kosti byly při operaci úspěšně spraveny. Je však ještě příliš brzy na to odhadnout přesnou dobu léčby. Aaron však určitě zmešká zbytek sezony," uvedl Arsenal v prohlášení na klubovém webu.

„Nedělá mi to radost. Očekáváme souboje a bojovnost za všech okolností, ale už jsme přišli o tři hráče po strašlivých zákrocích,“ připomněl trenér Arsenalu Arsene Wenger dříve zraněné Eduarda a Diabyho. Ti marodili osm a deset měsíců. „Tohle už není náhoda,“ doplnil.

Showcross, který byl za zákrok vyloučen, se po utkání zapřísahal, že nešlo o záměrný faul. „Rozhodně v tom nebyla zlá vůle, nic takového. Nikdy jsem nechtěl nikoho zranit, jsem hluboce zarmoucený tím, co se stalo. Mé myšlenky jsou s ním, přeji mu co nejrychlejší uzdravení,“ uvedl hráč v prohlášení. K přání se přidal i samotný klub.

„Ryan není zákeřný. Je to mladý kluk a hluboce jej celá situace zasáhla. Plakal, když odcházel ze hřiště,“ zastal se Showcrosse Tony Pulis.

Ramseyho spoluhráči se ještě dokázali soustředit a zápas dotáhnout do vítězného konce. Arsenal rozhodl ve Stoke až v nastaveném čase, zvítězil 3:1. Podíl na výhře měl i český záložník Tomáš Rosický, který odehrál posledních dvacet minut utkání a po jehož asistenci vsítil třetí gól hostů Vermaelen.

Reklama

Související témata: