Hlavní obsah

Čech, Drogba a spol. v ohrožení. Abramovič dá 3 miliardy na přestavbu Chelsea

PRAHA

Další kolotoč nákupů a výprodeje se chystá na Stamford Bridge, kde po vyřazení Chelsea z osmifinále Ligy mistrů začali bít na poplach. Trpělivost už ztratil i majitel Blues ruský miliardář Roman Abramovič, který dal kouči Carlu Ancelottimu jasný signál. „Ukaž si na hráče, které chceš, a já ti na ně dám 100 miliónů liber (téměř 3 miliardy korun),“ zněla prý slova bosse londýnského velkoklubu.

Článek

Od svého příchodu do Chelsea v létě roku 2003 se Abramovič se svou družinou marně snaží dobýt milionářskou Ligu mistrů. Nepovede se jim to ani letos, když nad jejich síly byli v úterním osmifinále hráči Interu Milán. Třiačtyřicetiletý ruský podnikatel tak již poněkolikáté zavelel a na osobní schůzce s hlavním koučem Carlem Ancelottim v tréninkovém areálu v Cobhamu probíral přestupovou politiku.

Bylo to za posledních 24 hodin podruhé, co se oba významní představitelé Chelsea sešli tváří v tvář. Po první schůzce, která následovala ihned po úterním vyřazení Blues od Interu, si mohl Ancelotti oddechnout, neboť mu dal mocný majitel klubu jistotu, že s ním i přes čerstvý neúspěch počítá. Tentokrát se zkušený Ital doslechl další pozitivní zprávu. Na nákup nových posil dostane od Abramoviče téměř 3 miliardy korun.

Místo Čecha Sergio Asenjo? 

A jména fotbalistů, o které na Stamford Bridge nejvíc stojí, jsou již také částečně známa. Na prvním místě vyhlédnutých posil je aktuální mistr Evropy, útočník Liverpoolu Fernando Torres. Jak uvádí britský tisk, na seznamu vytipovaných nových hráčů nechybí ani Sergio Agüero, Maicon či Bastian Schweinsteiger. Není tajemstvím, že vedení Blues pošilhává i po novém brankáři, což by mohlo ohrozit postavení jedničky v týmu českého gólmana Petra Čecha. Hlasitě se v poslední době mluví o transferu Sergia Asenja z Atlétika Madrid.

„Carlo má u majitele klubu velkou podporu, a to se promítne i v letních nákupech, které navážou na časy velkých přestupů za dob José Mourinha,“ cituje například deník The Sun nejmenovaný zdroj z londýnského klubu. „Roman věří, že je Carlo muž na správném místě a dá mu tak k dispozici vše, co bude k přestavbě týmu potřebovat. Tento tým už trochu zakrněl a je třeba mu dát čerstvou krev,“ pokračoval citát.

Velká vlna odchodů

V londýnském klubu se ovšem nechystají jen velké příchody. Očekává se, že vedení nebude nijak vehementně bránit v odchodu Joe Coleovi. Pokud Nicolas Anelka nebude souhlasit s prodloužením kontraktu o jeden rok, i on by měl mít dveře ze Stamford Bridge otevřené. Na odchodu jsou pomalu i Hilario, Paulo Ferreira nebo třeba Juliano Belletti.

Reklama

Související témata: