Hlavní obsah

Tottenham a Manchester City si spolu zahrají o Ligu mistrů

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu jsou jen krůček od historické účasti v Lize mistrů. Londýnský celek v utkání 37. kola anglické ligy zvítězil 1:0 nad Boltonem a na čtvrtém místě má jednobodový náskok před Manchesterem City, s nímž si ve středeční dohrávce zahraje o to, kdo se představí v předkole nejprestižnější evropské pohárové soutěže. Tottenhamu bude stačit i remíza.

Foto: David Gray, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu se radují.

Článek

Pokud Tottenham zvládne příští souboj s Manchesterem a závěrečné utkání se sestupujícím Burnley, dosáhne na nejlepší ligové umístění od roku 1990, kdy byl třetí.

Tottenham v posledních deseti zápasech doma neprohrál, dokonce porazil Arsenal a Chelsea a zkomplikoval boj o titul. Výhodu domácího prostředí chtěl zúročit i proti Boltonu, ale dlouho se mu to nedařilo. Až v závěru první půle se prosadil Huddlestone povedenou ranou z dálky do horního rohu branky a nasměroval Kohouty za veledůležitou výhrou.

Zisk tří bodů byl o to důležitější, že v zároveň hraném utkání na sebe narazili zbylí dva soupeři o čtvrtou příčku. Aston Villa začala na hřišti Manchesteru City velmi dobře a již po 16 minutách vedla zásluhou Carewa. Jenže domácí do poločasu otočili.

Nejprve pokutový kop proměnil Tévez a zaznamenal tak již svou 23. ligovou trefu sezony, záhy rozhodl o výhře Manchesteru jeho kolega z útoku Adebayor, který přitom k utkání neměl kvůli zdravotním potížím vůbec nastoupit. Na konečných 3:1 v poslední minutě upravil Bellamy.

Manchester tak udržel naději na čtvrtou příčku, k tomu však potřebuje vyhrát nad Tottenhamem. Naopak šance Liverpoolu na Ligu mistrů se dostala jen do oblasti teorie, když na Tottenham ztrácí již pět bodů a čekají ho jen dva zápasy.

Osmizápasové čekání na výhru ukončil Birmingham, když doma zdolal sestupující Burnley 2:1 zásluhou vlastního gólu Jensena a trefy Beniteze z první půle.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Birmingham - Burnley 2:1 (29. vlastní Jensen, 41. Benítez - 87. Thompson), Manchester City - Aston Villa 3:1 (41. Tévez z pen., 43. Adebayor, 90. Bellamy - 16. Carew), Portsmouth - Wolverhampton 3:1 (20. Dindane, 39. Utaka, 67. Brown - 35. Doyle), Stoke - Everton 0:0, Tottenham - Bolton 1:0 (38. Huddlestone).

Reklama

Související témata: