Hlavní obsah

Už musí přijít úspěch! Jinak Gerrard s Torresem odejdou, varuje Liverpool Rush

LIVERPOOL/PRAHA

Teď už konečně musí přijít úspěch. Jinak kádr v příští sezóně opustí klíčoví fotbalisté a Liverpool se zpátky na výsluní bude dostávat jen obtížně. To jsou varovná slova legendárního kanonýra Iana Rushe na adresu klubu, za který v minulosti odehrál více než 500 zápasů.

Článek

Posledního velkého triumfu se Liverpool dočkal v roce 2005, kdy v památném finále Ligy mistrů otočil průběh duelu s AC Milán a popáté slavil titul v této nejprestižnější soutěži (v součtu s dřívějším PMEZ). „Jenže to už je pět let stará záležitost,“ připomíná Ian Rush. „Hráči jako Steven Gerrard, Fernando Torres nebo Jamie Carragher nechtějí být součástí týmu, který nevyhrává a ani nemá jiné top hráče ve svém kádru,“ doplňuje.

Podle Rushe bude aktuální sezóna pro Reds rozhodující. Pokud by se opakovalo fiasko z té loňské, kdy mužstvo skončilo v lize na sedmé příčce, která nezajišťuje účast v Champions League, opory týmu by v Liverpoolu patrně nezůstaly. „Pokud by se Liverpoolu přihodilo to, co minulou sezónu, tihle hráči se začnou kolem sebe poohlížet po jiném angažmá.“ A to i přesto, že právě Gerrard s Torresem nedávno s Liverpoolem podepsali nové smlouvy.

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrardfoto: ČTK/AP/Tim Hales

Právě španělský útočník v průběhu léta žádal vedení, aby kádr posílilo. „Fernando Torres doporučoval, že by to chtělo příchod minimálně čtyř hráčů a já s ním naprosto souhlasím. A navíc, Reds musí udržet své klíčové hráče,“ má jasno legendární Rush.

Kádr přitom v létě opustil Izraelec Benajun, v sobotu pak na roční hostování do Juventusu odešel Ital Aquilani. A to ještě milánský Inter mocně touží po záložnících Kuijtovi s Mascheranem, o něhož má zájem i Barcelona. Nový manažer Roy Hodgson naopak přivedl Jovanoviče a Poulsena, hlavním úlovkem je ale Joe Cole.

Útočník Liverpoolu Fernando Torres.foto: Reuters/Nigel Roddis

„Jeho angažování je skvělá zpráva,“ má Rush z příchodu bývalého záložníka Chelsea radost. A optimismus do žil mu vlil i výkon Reds z prvního ligového kola proti Arsenalu. „Jsem si jistý, že mužstvo má namířeno vysoko.“

Reklama

Související témata: