Hlavní obsah

Chelsea bez Čecha dostala čtyři góly a v Carling Cupu končí

LONDÝN

Už ve třetím kole skončili fotbalisté Chelsea v anglickém Carling Cupu. Svěřenci Carla Ancelottiho, v jehož sestavě se v bráně místo Petra Čecha objevil Ross Turnbull, nestačili na domácím stadiónu Stamford Bridge na ligového nováčka Newcastle, kterému podlehli 3:4. Vítěznou branku vstřelil v poslední minutě Ameobi. V penaltovém rozstřelu s Northamptonem vypadl také Liverpool.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Newcastlu brankář Tim Krul (vlevo) a Sol Campbell se radují z vítězství nad Chelsea v Carling Cupu.

Článek

Chelsea brzy vedla po gólu mladíka Van Aanholta, ovšem nováček anglické ligy duel otočil ve svůj prospěch. Po gólech Rangera, Taylora z přímého kopu a Ameobiho vedli hosté již 3:1.

Teprve pak začala Chelsea potvrzovat papírové předpoklady a soupeře zatlačila. Po dvou Anelkových gólech srovnala, a v závěru dokonce sahala po výhře, když Ferreira nastřelil tyč. Místo toho hned z protiútoku mířil přesně znovu Ameobi a rozhodl o překvapivém vítězi.

Chelsea, která nastoupila v kombinované sestavě s řadou mladých hráčů, tak nenaplní své smělé cíle, že v této sezóně získá čtyři trofeje.

Překvapivě skončil i Liverpool, který nestačil na Northampton hrající až čtvrtou ligu. Po prodloužení skončil zápas 2:2, když v závěru prodloužení srovnával útočník Liverpoolu N'Gog. V penaltovém rozstřelu však byl jedním ze dvou domácích hráčů, kteří minuli, a Liverpool tak na penalty vypadl.

Zklamal také další z favoritů Manchester City, který vypadl po porážce 1:2 s West Bromwichem. Prsty v tom měl i český útočník nováčka Premier League Roman Bednář, který přihrál Coxovi na rozhodující gól. City však nasadilo převážně hráče z lavičky a rezervy, mnohamilionové posily přišly na hřiště až v průběhu druhé půle.

Dál jde naopak Manchester United, který si podle předpokladů poradil se Scunthorpem 5:2. Dvakrát se trefil Owen. Aston Villa pak vyřadila i díky dvěma brankám Ashleyho Younga Blackburn po výhře 3:1.

Carling Cup, 3. kolo:
Aston Villa - Blackburn 3:1 (75. a 77. Young, 59. Heskey - 34. Givet), Chelsea - Newcastle 3:4 (70. a 86. z pen. Anelka, 6. Van Aaholt - 49. a 90. Ameobi, 27. Ranger, 32. Taylor), Scunthorpe - Manchester United 2:5 (19. Wright, 90. Woolford - 49. a 71. Owen, 23. Gibson, 36. Smaling, 54. Park), Wigan - Preston 2:1 (87. Gomez, 90. N´Zogbia - 23. Treacy), West Bromwich Albion - Manchester City 2:1 (55. Zuiverloon, 57. Cox - 19. Jo), Liverpool - Northampton 2:3 po penaltách (9. Jovanovič - 116. N´Gog  56. McKay - 98. Jacobs).

Reklama

Související témata: