Hlavní obsah

VIDEO: Kouzelník Neymar touží po Chelsea, očaruje Evropu napřesrok?

SAO PAULO

Fotbalový mistr Anglie letos v létě moc nenakupoval, ale do dresu Chelsea by rádi lecjaké hvězdy. Zářným příkladem je Blazilec Neymar, jeden z nejtalentovaněšjších fotbalistů planety. „Bylo by skvělé dostat tu šanci a nastupovat v dresu Blues,“ řekl britským novinářům. Osmnáctiletý útočník je samozřejmě ve svojí vlasti srovnáván s Pelém a Evropa by jistě na svých trávnících nového génia viděla ráda co nejdříve. Jenomže bafuňáři Santosu Sao Paulo o přestupu nechtějí ani slyšet.

Foto: archiv, Sport.cz

Brazilský talent Neymar

Článek

Nicméně Neymar, plným jménem Neymar da Silva Santos Júnior, se budoucnosti v Abramovičově týmu nevzdává. Na svoji šanci si trpělivě čeká. Dobře ví nejen o letní nabídce 25 miliónů liber (asi tři čtvrtě miliardy korun), ale i o neutuchajícím zájmu. „Hrát za Chelsea by bylo pro mě ctí. Vše, co mohou nabídnout, je velmi atraktivní. Mají hráče velkých jmen, tým hraje nejvýznamnější soutěže, má silný kádr a hlavně se mi libí jeho styl hry,“ skládá Neymar jeden kompliment za druhým.

Jeho snaha dostat se do Evropy podle vzoru svých kolegů z brazilské reprezentace má logiku. „Vrcholní hráči chtějí být součástí něčeho velkého a já nejsem výjimkou. I když jsem v Santosu v podstatě šťastný,“ podotýká Neymar. Do Anglie by rád odešel, protože Premiere League považuje za lepší soutěž, než je brazilská.

Brazilský talent Neymar (vlevo) oslavuje svůj premiérový reprezentační gól v přátelském utkání proti USA.foto: ČTK/AP/Bill Kostroun

Komentátoři se shodují v názoru, že Neymara uvidí břehy doverské napřesrok. Vábení miliónů lze jen těžko odolat, síle nejspíš podlehne i Santos. "Možná je dobře, že jsem zatím v Santosu," přikyvuje Neymar. „Možná v létě ještě nebyl ten správný čas k odchodu, protože příští rok budu ještě mnohem lepší,“ slibuje "nový Pelé".

Reklama

Související témata: